27.9 C
Malta
Perşembe, Ağustos 29, 2024
spot_img
spot_img

1 Eylül’de Başlıyor: Irak Vatandaşlarına Vize Serbestisi Kararı Resmi Gazete’de Yayımlandı

Irak Cumhuriyeti vatandaşlarına Türkiye’ye yapacakları turistik seyahatlerde vize serbestisi sağlanmasına ilişkin Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Karara göre, 15 yaşından küçük ve 50 yaşından büyük Irak vatandaşları, Türkiye’ye vizesiz giriş yapabilecek.

Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile Irak Cumhuriyeti’nin 15 yaşından küçük ve 50 yaşından büyük umuma mahsus pasaport sahibi vatandaşları, Türkiye’ye yapacakları turistik amaçlı seyahatlerinde ve transit geçişlerinde vize muafiyetinden yararlanacak. Yeni düzenleme, 1 Eylül 2024 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek. Karar doğrultusunda bu kapsamda yer alan Irak vatandaşları, her 180 gün içinde 90 güne kadar Türkiye’de vizesiz konaklayabilecek.

Bakan Fidan Açıkladı: Vize Serbestisi Uygulaması 1 Eylül’de Başlıyor

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 15 yaş altı ve 50 yaş üstü Iraklılar için vize serbestisi uygulamasına geçileceğini duyurdu. Bakan Fidan, düzenlemenin iki ülke arasındaki turistik ve ticari ilişkileri geliştirmeyi amaçladığını belirtti.

Yeni Bir Göç Dalgası Yaratabilir mi?

Uzmanlar, vize serbestisi kararının göç hareketlerini nasıl etkileyeceği konusunda çeşitli değerlendirmelerde bulunuyor. Diplomatik kaynaklar, kararın öncelikle turistik amaçlı seyahatleri kolaylaştırmak için alındığını vurgularken, uygulamanın suiistimale kapı açmaması için gerekli tedbirlerin alınacağını belirtti. Kararın, iki ülke arasındaki bağları güçlendirmesi bekleniyor.

Kaynak: T24

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz