31.9 C
Malta
Pazar, Ağustos 4, 2024
spot_img
spot_img

13 Milyon Euro Değerinde Kenevir Reçinesini Endüstriyel Fırınlarda Gizlenmiş Olarak Yakalandı

Malta Freeport Terminalı’nda görevli gümrük yetkilileri, kapsamlı bir risk değerlendirmesi sonucu Libya’ya gitmekte olan bir konteyner içerisinde gizlenmiş yaklaşık 13 milyon Euro değerinde kenevir reçinesi ele geçirdi. Fas’tan kalkıp Trablus’a seyrüsefer yapan konteyner, ilk taramalarda şüphe uyandırdı. Konteyner içerisinde bulunan altı adet endüstriyel fırın,yapılan detaylı incelemelerde tutarsızlıklar gösterdi. Bu durum, yetkilileri daha derinlemesine bir araştırmaya yöneltti.

Ardından gerçekleştirilen gelişmiş tarama teknikleri, fırınların iç kısımlarına gizlenmiş düzensiz maddelerin varlığını doğruladı. Gümrük köpek takımları, narkotik şube polis memurları ve Sivil Savunma Departmanı ekiplerinin müşterek operasyonuyla yürütülen karmaşık bir süreç sonucunda, fırınların parçalarının sökülmesiyle 4.300 kilogram kenevir reçinesi ele geçirildi. Bu miktar, uluslararası standartlarda bile oldukça yüksek bir değer olarak kaydedildi.

Bu başarı, geçtiğimiz hafta Ekvador’dan gelen ve Slovenya’ya gitmek üzere yola çıkan bir konteynerden 50 kilogram kokainin ele geçirilmesinden sonra Malta Gümrüğü’nün kısa süre içerisinde gerçekleştirdiği ikinci önemli operasyon olarak görülüyor. Her iki vaka hakkında yetkili makamlar bilgilendirilmiş olup, olayların soruşturulması için gerekli adımlar atılmıştır.

Kaynak: Newsbook Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz