Site icon Malta Haber

17 Ekim 2024, Perşembe, Günlük Burç Yorumları

17 Ekim Perşembe gününden merhabalar! Dolunay dolunay dolunay bizlere kutlu olsun, dolunay dolunay… Yine her şeye tereddüt ettiğimiz, bütün şüphelerimizin araba farı görmüş tavşan gibi aydınlandığı, aydınlanan yerlerimiz yüzünden dilimizde ve zihnimizdeki yaraları görür olduğumuz, özgüveni yerine getirmek için var gücümüzle çalışmak durumunda kalacağımız bir dolunay ile bir aradayız.

Daha çok devlet kademeleri, kozmetik sektörü ve denizcilik ile alakalı sancılı olayları aydınlatmasını beklediğimiz bu dolunayda boğulma, denizlerden gelecek sıkıntılar, maddi hasarlı gemi kazaları haberleri de duymamız olası. Bununla birlikte dolandırıcılık, laf ebeliği, kandırmacalar için de temkinli olunmalı.

Biriktirdiklerimizden kopamama endişesi hayli yüksek seyredebilir, ihtiyacımız olmayan şeyleri sırtımıza nasıl yük ettiğimizi görebiliriz. Özellikle aile içi, atalar ve kökler ile kavgalar çok öne çıkabilir. Kendinizi kendiniz gibi kabul edemediğiniz için yaşadığınız travmaların sorumlusunuz atalar olduğuna dair bir inancı körükleyebilirsiniz. Bu uğurda kalp kırabilir, göz yaşı dökebilir ya da göz yaşı dökülmesine sebep olabilirsiniz.

Oysa bu dolunaya yansıyan güneşin ışığı bizlere zorluğun içinde dahi vakur çizgisini bozmamış, erdemli ve ahlaklı tarafımızı yansıtıyor. Dervişler vari krizleri, travmaları, dramaları tavında dövülüp de altına dönüşebilen yanlarımızı gösteriyor.

Alnımızın akıyla çıkacağımız bir dolunay olmasını temenni ederim.

Müno amma boş yaptın, sen boşver kim altınmış kim gümüşmüş, biz burcumuza bakalım, diyorsanız:

Genel olarak herkesin içinde bir ikilem çanları çalıyor! Koçlar, kararlı gibi görünseniz de iki zıt uçta gidip geliyorsunuz; tam hızla gidecekken “Acaba?” diye frene basıyorsunuz. Boğalar, bir karar verip rahatlayacakken, aklınıza her zamanki gibi ikinci bir seçenek düşüyor; gözünüz başka yerde! İkizler, ikircikli durumlar size tanıdık ama bu dolunayda hangi fikri savunduğunuzu kendiniz bile unutabilirsiniz. Yengeçler, duygular ve mantık arasında bir denge kurmaya çalışıyorsunuz ama sanki gönlünüz başka, aklınız başka yerde. Aslanlar, hem göz önünde olmak istiyorsunuz hem de “Ya fazla dikkat çekersem?” diyorsunuz; sahneye çıkacak cesareti bulana kadar kiminiz köşede. Başaklar, yapmanız gerekenler listesi ikiye bölündü; her şey mükemmel olsun isterken tam olarak nereye odaklanacağınızı şaşırıyorsunuz. Teraziler, karar vermek sizin uzmanlık alanınız değil zaten ama bugün iyice kararsızsınız; dengeyi tutturmak neredeyse imkansız. Akrepler, bir şeyin peşine düşüyorsunuz ama son anda yön değiştirme arzusu uyanıyor; her şey göründüğü gibi mi, acaba? Yaylar, spontane kararlar almak için hazırsınız ama bir türlü o son adımı atamıyorsunuz; biraz daha düşünmek şart gibi. Oğlaklar, sağlam duruşunuz testte: Ya güvenli yolu seçip rahatlarsınız ya da risk alıp maceraya atılırsınız, hangisi? Kovalar, iki farklı düşünce arasında sıkışıp kalmış durumdasınız; fikirlerinizi sıraya koymak şu an hiç kolay değil. Balıklar, iki dünya arasında gidip geliyorsunuz; hayallerinizin peşinden mi gitmeli, yoksa gerçeklere mi dönmeli? Ah bu dolunay, ikiliklere tatlı bir selam çakıyor, kendinizle inatlaşmayı bırakırsanız gün sizin!

Sevgiler,

Mahallenin Yüksek Müneccimi Buse

Exit mobile version