24.9 C
Malta
Çarşamba, Ekim 2, 2024
spot_img
spot_img

2 Ekim 2024, Çarşamba, Günlük Burç Yorumları

2 Ekim Çarşamba gününden merhaba– Hafta ortasında tutulma olur muymuş? O nereden çıkmış? Her şeyi hallettik bi tutulması eksikti? Neyse Müno anlat neymiş bu tutulma?

Yuva yıkmaya, anlaşmayı bozmaya, imzaları feshetmeye gönlü olanlara davet niteliğinde bir tutulma ile bir araya geldik. Hani siz “Ay bir ayrılsam/boşansam/ölsem de kurtulsam” diye feryat edersiniz ya. Ya da kendinize bile itiraf edemezken, hatta ortamlarda canım karım, canım kocam, canım iş ortağım, en sevdiğim müvekkilim, en sevdiğim avukatım diye ortalıklarda gezerken içten içe “hayatımda şu insan olmasa aslında benim için çok daha hayırlı olur” dersiniz ya HEH çıkış biletinizi cebinize koydular bu tutulma ile.

Ama çıkışlar öyle bedava değil tabii, karşınıza sizi kasten manipüle edecek, adeta günaha davet edecek kişiler çıkacak. Yan çizmek yok, siz çağırdınız. Prim verip vermemek yine size kalmış tabii, özgür irade joker hakkımız her daim var.

Bir diğer etkisi de Halkalı olmasından geliyor. Bitmesini çoktan seçmiş, bozmak için yuva kurmaya karar vermiş kişilerin bir araya getirdiği ilişkilerin tohumları ekiliyor bu tutulma ile.

Gökyüzünde hâlâ ateş enerjimiz yok, bu yüzden tutulmanın temasını da göz önünde bulundurduğumuzda İTFAİYE ÇAĞIRIN denilebilecek kadar yüksek bir şehvet, tutuku arayışı ya da gözlerimizden alev saçacak kadar hırs, öfke, iştah yaşayabiliriz. Açgözlülüklerimiz coşabilir, saplantılı fikirlere kapılabilir, ihtirastan ve doymazlıktan nasibimizi alabiliriz. Sahip olmayı kafaya taktığımız şey için mücadele etme, gerekirse daha fazla zaman, para ve emek sarf etmeye razı olacağımız günlerden geçeceğiz.

Tutulma etkisiyle özgüvenimizi, gururumuzu, haysiyetimizi, sevincimizi arkadaş ortamında, cemiyetlerde, düğün dernek gibi toplaşmalarda zedeleyen, kıran, yaralayan, hırpalayan deneyimler ile bir araya gelmeyi bekleyebiliriz. Üstelik tüm bu deneyimler gözümüze görüne görüne değil uzaklarda sinsi sinsi dolaşan kara bir ruh gibi gezineceği için nasıl bir etki altında olduğumuzu anlamamız her tutulmada olduğu gibi etki vadesi uzun olacak. Bu seferkinin 7 yıl. Unutmayın, Güneş tutulması bir Yeni Ay’dır ve yeni aylar karanlıktır.

Bizi inançlarımızla da sınayacak bir tutulma olacak. Örneğin farklı inanç ve mezhepler yüzünden kavuşamayan aşklar duyacağız. Dini anlamda aynı kafada olmayan insanların dünyanın hayrına olacak olsa bile birbirleriyle ticari ya da hukuki anlaşma yapmaktan kaçındıklarını açık açık itiraf ederken göreceğiz. Sofulaşmalara, her şeyi Tanrı’ya bağlayarak onun emriyle can almaya kadar giden şiddetli olaylara şahit olabiliriz. Öğrenilmiş/öğretilmiş ahlak değerleri ile çelişen homoseksüel konular, pedofili ya din adı altında sapkın ritüellerle dolu ilişkileri gün yüzüne çıkarabilir ya da tohumlarını ekebilir bu tutulma.

Biraz maji, dünya dışı deneyimler, tılsım, efsun gibi deneyimlere de açıklık getiren tutulma ile karı-kocayı birbirinden ayırmak ya da rızka göz dikmek gibi manyak manyak işlere kalkışanları da görebiliriz. Dedim ya en ilkel, en manipüle edilebilen, en kolay yönlendirilebilen halimize oynayacak bu tutulma. Kendini bilen, kendinden emin olan, olanın şahitliğinde kalabilen kazanır.

Özellikle tutulmanın görülebilir olduğu yerlerin daha fazla etkileneceğini söyler, kadimler. 2 Ekim’de gerçekleşecek tutulma Güney Amerika’nın bazı bölgelerinden gözlemlenebilecek. Bununla beraber Pasifik Okyanusunun kayda değer bir kısmını da etkileyeceğinden Avusturalya’nın doğusu da ikinci sırada geliyor. Sabit yıldız bilgisi de bizlere Brezilya, Güney Afrika, Arjantin, Şili, Avustralya, Yeni Zelanda, Papua Yeni Gine’ye işaret etmekte olduğundan buralardan bir gündem gelmesini bekleyebiliriz.

Şimdi diyeceksiniz ki Müno amma felaket tellalığı yaptın. Gökyüzünün bize gelişi bu ahali, biz ne yapalım. Şüphe, tereddüt, kuşku, şaibe, ikircik, evham, kuruntu, tereddüt yapmak için meydanlar açılacak bu tutulma ile. O meydanda at koşturup koşturmak, eh size kalmış.

Terazi burcundaki bu tutulma bel, böbrek, kulak gibi vücudumuzdaki denge unsurlarımızı sınayabilir. Ancak arka planda tuttuğunu bırakamama, alma verme arasındaki dengenin bozulması çalışıyor ve vermeye/bırakmaya direnç yönü daha baskın. Bırakılamayanların yerine yenisi açılamadığı için bir öfke enerjisi söz konusu ki bu da gökyüzünün ateşsizliği ile birleşince hayli harlı olacak gibi. Bu nedenle bel, böbrek, kulak gibi sıkıntıların yanında karaciğeri de yakından takip etmek faydalı olabilir. – Tıp hekimi değilim, astroloji göstergeleri ile yorumluyorum.

Benzeri etkiler Ocak 2020, Eylül 2006, Aralık 2001, Eylül 1988 ve Aralık 1983’te yaşanmış. Benzeri etkilerin ise Ocak 2038 ve Ekim 2024’te yaşanması öngörülüyor.

Neyse bırak bunları, beni ilgilendirmez, ben yalnızca burcumu bilirim, amma kafa ütüledin diyenleri şuraya alalım:

Koçlar, her zamanki gibi hızla karar verip yol almak isterken, bir anda “Ya yanlış yoldaysam?” sorusu zihinlerinde yankılanabilir. Kendinle bir barış Koç, aceleye gerek yok! Boğalar, güvenli limanlarınızda bile “Bir terslik var ama ne?” hissiyle boğuşabilir. Olan biten her şeyi sorgulayıp durmak bugün kaçınılmaz olabilir. İkizler, kararsızlık denizinde iki düşünce arasında pinpon topu gibi gidip geliyorsunuz. Bir şeyler yanlış ama ne olduğunu kestirmek o kadar da kolay değil. Yengeçler, “Herkese fazla mı güveniyorum?” sorusuyla iç dünyanıza dalabilir, sevdiklerinize bile kuşkuyla yaklaşabilirsiniz. Hadi bakalım, her şeye bir şüphe kıvılcımı eklemenin tam zamanı! Aslanlar, her zamanki parıltılı duruşunuzun ardında, “Acaba yanlış mı anladılar?” gibi düşüncelerle kendinizi yıpratabilirsiniz. Merak etmeyin, hâlâ herkesin gözdesisiniz. Başaklar, her detayı didiklediğiniz yetmezmiş gibi, bu sefer de “Bunu da mı gözden kaçırdım?” düşüncesi beyninizi kemirebilir. Aman dikkat, kendinizi detaylarda kaybetmeyin. Teraziler, kararlar arasında sıkışıp kalmak zaten gündelik hayatınızın bir parçası ama bugün o tereddüt dozu bir tık daha artmış durumda. Sakin olun, her şey dengeye oturacak. Akrepler, “Gerçekten güvenebilir miyim?” sorusuyla sezgilerinizin peşinden koşarken bile paranoyaya yenik düşebilirsiniz. Biraz rahatlayın, her köşeden bir ihanet çıkmayacak! Yaylar, özgürlüğe olan sevdanızın önüne tereddüt duvarı örülmüş gibi hissedebilirsiniz. “Acaba yanlış mı yoldayım?” diye sorgularken, macera ruhunuz bile bir an duraklayabilir. Oğlaklar, işler rayında giderken bile “Bir sorun çıkacak kesin” hissiyatıyla temkinli adımlar atmak isteyebilirsiniz. Ama durun, biraz güvenmeyi deneyin! Kovalar, özgür ve sıradışı fikirleriniz bile bugün “Ya bu da mı yanlış?” düşüncesinin kurbanı olabilir. Farklılıklarınızdan şüphe etmeyin, çünkü dünya sizin gibi düşünürlere ihtiyaç duyuyor. Balıklar, duygusal derinliklerinizin arasında “Ya yanılıyorsam?” korkusu sizi biraz sersemletebilir. İç sesinizi dinleyin, kalbiniz doğru yolda!

Ya evde yoksan, diye endişelenmeyin canolar, Firuze hep evde.

Sevgiler,

Mahallenin Yüksek Müneccimi Buse

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz