Site icon Malta Haber

450’den Fazla Mağaza, Fiyat İstikrar Anlaşmasına Katılıyor

Hükümet, yaklaşık 450 ürünü kapsayan 15 temel gıda kategorisinde fiyat istikrar anlaşmasının bir parçası olacak 400’den fazla mağazanın listesini yayımladı.

Bu bağlantıda bulunan listede, seçilen ürünlerde fiyat indirimi yapacak mağazalar yer almaktadır.

15 gıda kategorisinden gelen ürünler arasında makarna, dana konserve et, sebzeli ton balığı, taze ve dondurulmuş domuz pirzola ve tavuk bacakları, çay ve hazır kahve bulunmaktadır. Seçilen kategorilerdeki tüm markalar, fiyat istikrar anlaşmasına tabidir.

İndirim, ithalatçılar ve üreticiler tarafından belirlenen 31 Ekim 2023 tarihli önerilen perakende fiyat (OPF) üzerinden yapılacaktır. Kesme tarihi, Ekonomi Bakanlığı’nın piyasa durumunu değerlendirdiği dönemi işaretlemektedir.

Fiyat düşüşü 1 Şubat Perşembe günü yürürlüğe girecek.

Seçilen ürünlerdeki kâr düşüşü, ithalatçılar ve satıcılar arasında paylaşılacaktır.

Ekonomi Bakanı Silvio Schembri, sadece büyük süpermarketlerin değil, aynı zamanda daha küçük bakkalların da anlaşmaya katıldığından memnuniyetini dile getirdi.

“Sadece büyük süpermarketlerin değil, aynı zamanda daha küçük bakkalların da anlaşmaya katıldığından memnuniyet duyuyoruz. Bu kolay bir görev değildi, ancak özel sektörle yapılan sayısız toplantının ardından bir anlaşmaya vardık,” dedi.

 


Kaynak: Malta Today

Exit mobile version