20.9 C
Malta
Pazar, Ekim 20, 2024
spot_img
spot_img

7 Bin TL ve Üzeri Alışverişlerde Kart Zorunluluğu

Alışverişlerde 7 bin TL ve üzeri ödemelerin artık sadece banka veya kredi kartı ile yapılması zorunlu hale geldi. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın bu kararı, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Bu yeni düzenlemeye göre, 7 bin TL’yi aşan her türlü alışverişte nakit ödeme kabul edilmeyecek. Vatandaşlar, büyük meblağlı işlemlerini yalnızca banka kartı, kredi kartı veya finansal kurumlar aracılığıyla gerçekleştirebilecek. “Nakit ödeme alışkanlığım var” diyenler için bu bir dönüm noktası niteliğinde. Artık yüksek tutardaki işlemlerde nakit kullanımına izin verilmeyecek.

Tebliğe aykırı hareket edenler, yani hem nakit ödemeyi yapan hem de nakit kabul eden taraflar, cezai yaptırımlarla karşı karşıya kalacak. Karar, vatandaşların finansal işlemlerini kayıt altına almak ve mali disiplinin güçlenmesini sağlamak amacıyla getirildi.

Tebliğde, uygulamaya dair örnekler de yer alıyor. Özellikle büyük alışverişlerde ve ticari işlemlerde kart kullanımının zorunlu hale gelmesi, piyasalarda önemli bir değişiklik yaratacak.

Kaynak: Gazete Oksijen

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz