Site icon Malta Haber

7 Kilo Kokain ve 6 Kilo Esrar Ele Geçirildi: Beş Yabancı Gözaltına Alındı

Uyuşturucu ithalatı ve ticaretiyle bağlantılı bir operasyon kapsamında, organize suç örgütü üyesi olduğu belirlenen beş yabancı uyruklu kişi gözaltına alındı.

Polisin haftalar süren “İstihbarata Dayalı Polislik” kapsamında yaptığı soruşturma ve takip sonucunda, şüpheli şahıslar tespit edildi. Gözaltına alınanlar arasında, 36 yaşında bir Sırp erkek, 22 yaşında bir Sırp kadın, 34 yaşında bir Hırvat erkek, 54 yaşında bir Makedon erkek ve 37 yaşında bir İtalyan erkek yer alıyor.

Polis, geçtiğimiz Pazar günü Ħaż-Żabbar’da bir aracı durdurarak yaklaşık 7 kilogram kokain ele geçirdi. Soruşturma devam ederken, Ħaż-Żabbar’da bir ev ve Wied il-Għajn’da iki ayrı adrese baskın düzenlendi.

Aramalarda, daha fazla kokain, yaklaşık 6 kilogram esrar reçinesi, silahlar, mühimmat, uyuşturucu ticaretine yönelik ekipmanlar, para sayma makinesi, yüklü miktarda nakit para ve sahte belgeler ele geçirildi.

Şüpheliler, Floriana’daki polis merkezinde gözaltında tutuluyor ve bugün saat 11.00’de Yargıç Dr. Nadine Sant Lia huzurunda mahkemeye çıkarılmaları bekleniyor.

 

Kaynak: Lovin Malta

Exit mobile version