32.9 C
Malta
Perşembe, Ağustos 8, 2024
spot_img
spot_img

Şehitlik yanına inşaat başvurusu reddedildi!

27 Ocak 2022

Malta Planlama Kurulu, 1. Dereceden Anıt olarak tescilli Marsa’daki tarihi Türk şehitliğinin yanındaki araziye endüstriyel bir komleksin inşası başvurusunu reddetti. Kurul,  projeyi 1. derece koruma altındaki anıt yanına inşa edilemeyecek büyüklükte buldu.

Malta Planlama Kurulu, dün yaptığı toplantıda, Türk şehitliğinin yanındaki araziye yapılmak istenen sanayi tesisinin izin başvurusunu görüştü.

Marsa’da koruma altındaki tarihi Türk şehitliğinin bitişiğindeki 5 bin 320 metrekarelik bir alanda 67 sanayi garajı ve iki katlı bir kompleks için yapılan onay başvurusu reddedildi.

Planlama Kurulunun internet sitesinden yapılan duyuruda,proje sahibi Mark Cassar ve proje mimarı Stephen Farrugia’nın hazırladığı sanayi tesisine yönelik başvurunun anıt yanına inşa edilemeyecek büyüklükte bulunduğunu belirterek kararın oybirliğiyle alındığını açıkladı.

Türk şehitliğinin, olağanüstü mimari değeri ve tarihi ilgisi ile bu miras binayı 1. Derece anıt olarak listelenmesi Planlama Otoritesi tarafından kabul edilmişti.

Şehitlik, Osmanlı Sultanı Abdülaziz’in 1867’de İngiliz yönetimindeki Malta’yı ziyareti sırasında isteği üzerine 1873-74 yıllarında ünlü Maltalı mimar Emmanuele Luigi Galizia tarafından inşa edilmiştir.

Şehitliğe, abartılı Oryantalist tarzı nedeniyle ‘Osmanlı Tac Mahal’ veya Malta’nın Tac Mahal’i de deniyor.

Times Of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz