32.9 C
Malta
Perşembe, Ağustos 8, 2024
spot_img
spot_img

Aziz Paul Festivali’nde geçit töreni izni için imza kampanyası

08 Şubat 2022

Vallettalılar, Malta’da yılın ilk büyük bayramı olan 10 Şubat’taki Malta’daki St. Paul Gemi Kazası (St. Paul’s Shipwreck) bayramı geçit törenine izin verilmesi için imza kampanyası başlattı. MS 60 yıllarında Malta’nın koruyucu azizi St. Pauli esir olarak taşıyan gemi Malta’da karaya oturmuş ve Maltalılar aziz Paul ile tanışmışlardı.

Malta’da yılın ilk büyük bayramı olan 10 Şubat St. Paul Gemi Kazası Bayramı’nda, Malta’nın koruyucu azizi St. Paul’un geçirdiği gemi kazasıyla Malta karalarına çıkması anılıyor.

Aziz Paul, günümüz Türkiyesi’nden yola çıkan bir gemide esir olarak Roma’ya götürülüyordu bu esnada çıkan fırtınalara tutulan gemi Malta’da karaya oturmuştu ve Maltalılar Aziz Paul ile böyle tanıştı.

M.S 60 yılında yaşanan olayda Malta’da üç ay boyunca yaşayan Aziz Paul, daha sonra gemiyle Roma’ya gitti.

Bayram organizatörlerinin kutlamalar için yapmak istedikleri geçit törenine izin ise verilmedi. Covid kurallarına uygun yapılacağı belirtilen geçit törenine izin başvuruları kabul edilmeyince Valletta sakinleri izin için hazırladıkları dilekçeye imza kampanyası başlattı. 

Bugün ve yarın (9 Şubat) yapılacak oturma etkinlikleri için izinler alınırken, geleneksel geçit töreni için de izin verilmesini isteyen Valletta sakinleri şu ana kadar 600  imzaya ulaştı.

Lovin Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz