27.9 C
Malta
Perşembe, Ağustos 8, 2024
spot_img
spot_img

Ayrımcılık mağdurlarını buluşturacak NESAM portalı açıldı

28 Şubat 2022

Yabancı bir ülkede herhangi nefret suçu ve ayrımcılığa maruz kalan Türk vatandaşları artık Nefret Suçlarıyla ve Ayrımcılıkla Mücadele Portalı’na girip uğradıkları mağduriyeti bildirip destek alabilecekler.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı (YTB) Abdullah Eren, Nefret Suçlarıyla ve Ayrımcılıkla Mücadele (NESAM) portalının aktifleştiğini duyurdu.

YTB Başkanı Eren, NESAM portalının dünya genelinde artan ırkçılık ve ayrımcılığa karşı küresel anlamda farkındalığı artıracağını söyledi.

Yabancı ülkede herhangi nefret suçu ve ayrımcılığa maruz kalan Türk vatandaşları portaldaki “sesini duyur” başlığı altındaki formlar üzerinden mağduriyetini bildirebilecek.

YTB’nin de başvuru sahibi mağdurları yönlendireceğini söyleyen Abdullah Eren “Araştırmalar Batı ülkelerindeki 5 Müslüman mağdurdan sadece 1’inin polise ya da yasal mercilere başvuruda bulunduğunu gösteriyor. Biz de bu mücadelesinde vatandaşlarımızı hem hukuki yönlendirme hem de psikolojik bakımdan uzmanlarımızla destekleyeceğiz” şeklinde konuştu.

Yeni Şafak

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz