27.9 C
Malta
Perşembe, Ağustos 8, 2024
spot_img
spot_img

Mosta’da Wiet Speranza yürüyüş yollarına kavuşacak

11 Mart 2022

Enerji ve Sürdürülebilir Kalkınma Bakanı Miriam Dalli, Mosta’daki Wied Speranza’yı yeniden canlandırmak için 500 bin Euro’luk projeyi açıkladı.

Doğal baraj Dingli’den başlayan, San Pawl tal-Qlejgħa, Wied Speranza, Wied il-Għasel, Wied Santa Katarina’dan Wied Għajn Rihana’ya geçerek Salini’ye kadar devam eden 16 km’lik bir alanda Parks Malta temizlik çalışmalarına başladı.

Çalışmalarla hem ziyaretçiler hem de yürüyüşçüler için yürüyüş yolu ve vadide bulunan kırsal yapıların, moloz duvarların, taş köprülerin ve çeşmelerin restorasyonu yer alıyor.

Enerji, İşletme ve Sürdürülebilir Kalkınma Bakanı Miriam Dalli tarafından Parks Malta Genel Müdürü Adrian Attard ile birlikte bölgeyi ziyareti sırasında duyurulan proje ile yürüyüşçülere daha güvenli erişim sağlanarak  doğal yollar daha erişilebilir hale getirilecek.

Bakan Dalli, “Parks Malta, Speranza Şapeli’nden San Pawl tal-Qlegħja Şapeli’ne kadar Wied Speranza ile ilgili idari çalışmaları başlattı. Bu çalışma, malzemeyi temizlemeyi, istilacı ağaçları kaldırmayı ve yerli bitki ve çalıları dikmeyi içeriyor” dedi.

Lovin Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz