23.9 C
Malta
Salı, Ağustos 6, 2024
spot_img
spot_img

Yeni Köprü ve Döner Kavşak: Manoel Island’a Erişimi Kolaylaştıracak Trafik Projesi

Gzira gezinti yolunu Manoel Island’a bağlayacak olan yeni köprü ve döner kavşak projesi, bir vaka görevlisi raporu tarafından onaylanması tavsiye ediliyor. Bu peyzajlı döner kavşak, kesintisiz trafik akışı sağlayarak Gzira’dan Sliema’ya ve tersi yönde ulaşımı kolaylaştıracak ve Manoel Island’a erişimi iyileştirecektir.

Proje, Transport Malta tarafından 2021’de onaylanan Manoel Island projesinin bir parçası olarak ortaya çıkmıştır. Yeni trafik altyapısı, mevcut orta şeridin bir kısmının kaldırılmasını, yeni taşıt yollarının tanıtılmasını, kamu kaldırımlarının genişletilmesini ve altı yaya geçidi ile Manoel Island’a bağlanacak yeni bir köprüyü içermektedir.

Korunması gereken orijinal köprü inşası korunacak, ancak 1975 sonrası yapılan uzantı kısmı sökülecektir. Yeni bağlantının tamamlanmasının ardından mevcut köprünün geri kalanı yıkılacak ve böylece adaya erişim sürekliliği sağlanacaktır. Tüm çalışmalar Kültür Varlıkları Müsteşarlığı tarafından denetlenecektir.

Proje ayrıca, Triq ix-Xatt üzerindeki merkezi şeridin kısmen kaldırılmasını, Gzira gezinti yolunun bir kısmının kaldırılmasını ve Manoel Island’ın her iki tarafındaki kamu kaldırımlarının genişletilmesini içermektedir. Ayrıca, bir yolcu otobüsü indirme yeri ve altı yolcu indirme noktasını içeren bir geçit meydanı ve yeni bir rıhtım kenarı da projenin bir parçası olacaktır.

Proje, yerel meclisin muhalefetine rağmen mevcut benzin istasyonu alanını etkilemeyen altyapı çalışmalarını içermemektedir. Planlama Kurulu, yeni Manoel Island bağlantı kavşağıyla ilgili kararını 3 Ağustos’ta verecektir.

2021’de ana planı onaylandıktan sonra, Manoel Island’da 323 dairenin inşası için nihai tam geliştirme izni verilmesi gerekmektedir. Bu projede daireler, köprünün çevresinde ve iç kısımlarda iki ayrı bölgede yer alacaktır.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz