23.9 C
Malta
Salı, Ağustos 6, 2024
spot_img
spot_img

Mater Dei Hastanesi 45 Dakika Boyunca Elektriksiz Kaldı: Jeneratör Sorunu Yaşandı

Salı sabahı erken saatlerde Malta’nın önemli sağlık merkezlerinden biri olan Mater Dei Hastanesi’nde beklenmedik bir elektrik kesintisi meydana geldi. Jeneratörlerin devreye girmemesi nedeniyle hastane, yaklaşık 45 dakika boyunca elektriksiz kaldı.

Hasta ve aileler, kesintinin saat 01.30 sıralarında acil servis ve gündüz bakım servislerinde yaşandığını belirtti. Bazı koğuşların bu süre zarfında bunaltıcı sıcaklıkta kaldığı ifade edildi.

Mater Dei Hastanesi CEO’su Celia Falzon’a ulaşmaya çalıştık, ancak henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Elektrik kesintisiyle birlikte Naxxar’daki bazı sakinler de geceyi elektriksiz geçirmek zorunda kaldı. Aynı zamanda Malta’nın farklı bölgelerinden de elektrik kesintisi haberleri geldi. Zejtun’da da saat 3 civarında elektrik kesintileri yaşandı.

Enemalta CEO’su Jonathan Cardona, Pazartesi günü 14:00 ile 15:00 arasında Malta’nın tüketim rekoru kırdığını belirtti. Yüksek gerilim kablo sistemindeki 65 arızanın 46’sının tamir edildiği ve kalan 19 arızanın onarım çalışmalarının devam ettiği açıklandı.

Elektrik kesintileri nedeniyle hastane ve halk arasında yaşanan sıkıntılar, yetkililerin dikkatini çekmeye devam ediyor. Konuyla ilgili güncellemeler ve resmi açıklamaların beklenmesiyle, elektrik kesintilerinin nedenleri ve çözümleri üzerinde çalışmaların sürdüğü belirtiliyor.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz