25.9 C
Malta
Salı, Ağustos 6, 2024
spot_img
spot_img

Türk Okçu Mete Gazoz, Klasik Yay Finalinde Altın Madalyanın Sahibi Oldu

Mete Gazoz, Dünya Şampiyonası’ndaki klasik yay finalinde Kanadalı rakibi Eric Peters’i 6-4 yenerek altın madalya kazandı ve Türkiye’yi dünya şampiyonluğuna taşıyan ilk milli okçu oldu. Berlin’de gerçekleşen Dünya Okçuluk Şampiyonası’nda Türkiye, 1 altın ve 1 gümüş madalya elde ederek başarılı bir performans sergiledi. Mete Gazoz, aynı organizasyonun son gününde erkekler klasik yay finalinde yine Eric Peters’i 6-4 mağlup ederek dünya şampiyonu oldu.

Tokyo Olimpiyatları’nda da şampiyon olan Mete Gazoz, okçuluk dalında Türkiye’nin olimpiyatlardaki ilk madalyasını kazanmıştı. 2023 Dünya Okçuluk Şampiyonası’nda Klasik Yay Erkek Milli Takımı, Mete Gazoz, Ulaş Berkim Tümer ve Muhammed Abdullah Yıldırmış’tan oluşan kadrosuyla dünya ikincisi unvanını elde etti. Türkiye, erkekler klasik yayda hem takım hem de bireysel kategoride 2024 Paris Olimpiyatları’na kota alarak gelecek yılki olimpiyatlara katılma hakkını elde etti.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Mete Gazoz için tebrik mesajları yayımladı. Bakan Osman Aşkın Bak, “Dünya şampiyonu olan Mete Gazoz’u yürekten kutluyorum. Olimpiyat şampiyonluğunun ardından dünya şampiyonu olarak bizleri gururlandıran Mete Gazoz’un başarılarının devamını diliyorum” şeklinde ifadelerle başarısını takdir etti. Kurtulmuş ise sosyal medya hesabından Mete Gazoz’un fotoğrafı eşliğinde yayımladığı mesajda, “Seninle gurur duyuyoruz” sözlerine yer vererek gururunu dile getirdi.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz