27.9 C
Malta
Pazartesi, Ağustos 5, 2024
spot_img
spot_img

Polis tarafından aranan adam Valletta’daki Başkanlık Sarayı’nda çalışırken bulundu

Valletta’daki Başkanlık Sarayı’nda çalışırken aranan 27 yaşındaki Tristan Farrugia Tedesco’nun öyküsü, bir komedi filmine taş çıkartacak kadar tuhaf ve tahmin edilemez. Polis, mahkeme emriyle aranan bu adamı bulmaya çalışırken o, sarayda çalışmaya devam ediyordu.

Farrugia Tedesco, polisin başından beri hapiste olduğunu düşündüğü bir davayla ilgili olarak arandı. Üç hafta önce polis, onun tutuklanması için mahkeme kararı almıştı, ancak o hala kaçak durumdaydı.

Bu ilginç hikayede, Farrugia Tedesco’nun avukatının tavsiyesi üzerine teslim olduğu anlaşılıyor. Mahkemeye çıkarıldığında ise ortaya çıkan gerçek, onun Başkanlık Sarayı’nda müteahhit olarak çalıştığı ve ödenmemiş mahkeme kararlarıyla bağlantısı olduğuydu. İşverenleri, Farrugia Tedesco’nun mahkemeye gitmesini istedikleri halde işe devam etmesini talep etmişlerdi.

Farrugia Tedesco’ya yöneltilen suçlamalar arasında mahkeme koşullarını ihlal etmek, tutuklamaya direnmek, polis emirlerine uymamak ve polis malına zarar vermek bulunuyor. İlginç bir şekilde, ikinci suçlama, Polis Merkezi’nde büyük bir kargaşa yarattığı ve bir lambaya zarar verdiği ileri sürülen tuhaf bir olayla ilişkilendiriliyor.

Başlangıçta bu suçlamaları kabul etmeye hazır olan Farrugia Tedesco, 15.000 Euro’luk bir kefalet depozitosunu kaybetme riskiyle karşılaşabileceği endişesiyle kararından vazgeçti. Ancak daha sonra bu düşünceyi değiştirdi ve “suçsuz” olduğunu iddia etmeye karar verdi.

Ayrıca, uyuşturucu bağımlılığıyla mücadele eden Farrugia Tedesco, suçlamalardan arınmak için mahkemenin destek ve yardım sağlamasını talep etti.

Bu ilginç dava, Yargıç Elaine Rizzo’nun başkanlık ettiği ve Müfettişler Clayton Camilleri ve Joseph Mallia tarafından yönetilen bir soruşturma ile devam ediyor. Farrugia Tedesco’yu temsil eden avukat Noel Bianco ise savunmasını sürdürüyor.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz