29.9 C
Malta
Pazartesi, Ağustos 5, 2024
spot_img
spot_img

Dövizle Askerlik Ücreti Yeniden Belirlenecek: Zam Haberi 1 Ocak’ta!

Milli Savunma Bakanlığı, yurt dışında yaşayan Türklere yönelik askerlik kolaylıklarında değişikliğe gidiyor. Yurt dışında yaşayan vatandaşlar, dövizle bedelli askerlik imkanından faydalanabiliyor. Ancak, yılda iki defa belirlenen askerlik ücreti Temmuz ayında son olarak 80 bin TL olarak güncellenmişti. Yeni yılda bu ücrete zam gelip gelmeyeceği ise henüz netlik kazanmadı.

Milli Savunma Bakanlığı, 1 Ocak’ta yeni dövizle askerlik ücretinin açıklanmasını bekliyor. Henüz belirlenmemiş olan yeni ücretin, Temmuz ayındaki 80 bin TL’yi aşması bekleniyor. Yurt dışında yaşayan vatandaşlar, dövizle askerlik başvurularını Ocak ayından itibaren gerçekleştirebilecekler.

Ancak, geçici bir süre için dövizle askerlik başvurularının 1 Ocak’ta durdurulacağı bildirildi. Bakanlık tarafından yapılan duyuruda, 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren geçerli olacak yeni dövizle askerlik ücretinin belirlenmesiyle başvuruların tekrar kabul edileceği ifade edildi.

Yurt dışındaki vatandaşlara yapılan duyuruda, “Dövizle askerlik hizmetinden yararlanacak yükümlülerin 1 Ocak-30 Haziran 2023 tarihleri itibariyle ödemeleri gereken yeni döviz/bedel tutarı belirlendiğinde, dövizle askerlik başvuru ve ödeme işlemlerinin kabul edilecektir.” denildi. Vatandaşlar, yeni yılda güncellenecek olan dövizle askerlik ücretini merakla bekliyor.

Kaynak: Turizm Avrupa

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz