29.9 C
Malta
Pazartesi, Ağustos 5, 2024
spot_img
spot_img

MDA, Malta Emlak Piyasası İçin 2023’ün “İkinci En İyi Yıl” Olduğunu Belirtti

Malta Kalkınma Derneği’nin tuttuğu kayıtlara göre, 2023’te Malta’daki emlak satışlarına ait taahhütler %9 arttı.

MDA’nın yaptığı açıklamada, geçen yılın sonuna kadar taahhüt sayısının 16,636’ya ulaştığını söyledi. Bu anlaşmaların toplam değeri 4.6 milyar Euro’ya ulaştı, eklediler.

Bu, 2022’deki 4.2 milyar Euro’dan %3’lük bir artışı temsil ediyor ve 2021’de kaydedilen 4.8 milyar Euro’ya daha da yaklaşıyor.

Ulusal İstatistik Ofisi tarafından tutulan verilere göre, 2022’de 12,164 taahhüt anlaşması kaydedildi. Geçen yılın tamamı için kayıtlar henüz kesinleşmedi, ancak Kasım 2023’e kadar 12,166 taahhüt anlaşması kaydetti.

MDA, kendi istatistiklerini ayrı bir şekilde derler ve metodolojisi hakkında bilgi vermez.

MDA, bu sonuçların emlak piyasasının “en iyi ikinci yılı” olduğunu ve bu sonuçların endüstrinin “dayanıklılığını” doğruladığını belirtti, ancak hangi yılın en iyisi olduğunu ve hangi döneme atıfta bulunduğunu belirtmedi.

“Malta Kalkınma Derneği, hükümetin altyapıya yatırım yapmaya devam etmesi ve önceliklerine yeşil binalar için teşvikler eklemesi gerektiğini sürdürüyor,” dedi.

“MDA, bununla ilgili politika önerilerini devam ettirecek ve Maltese alıcıların Avrupa’daki çoğu diğer piyasanın aksine mülk kiralamak yerine satın almaya devam etmelerine yardımcı olmak için daha fazla teşvik sunacaktır.”


Kaynak: Times of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz