29.9 C
Malta
Pazartesi, Ağustos 5, 2024
spot_img
spot_img

E-scooter İşletmecileri, Yeni Ulaştırma Bakanı’ndan Yasak Kararını Kaldırmasını İstiyor

Bolt ve ana rakibi Bird’in işletmecileri, e-scooter’ların kiralık olarak Mart ayından itibaren yasaklanması planlarını iptal etmesini istiyor. İki şirket de sorunlara çözüm bulmak için Bakan Bonett ile işbirliği yapmak istediklerini belirtiyor ve bu konuda diğer ülkelerdeki çeşitli hükümetlerle de işbirliği yaptıklarını ifade ediyor.

İki şirket daha önce, Bonett’in önceki bakanı Aaron Farrugia’nın görüşme taleplerini görmezden geldiğini söylemişlerdi. Ekim ayında Farrugia, toplumun maruz kaldığı “rahatsız edici” durumlar ve kullanıcıların işlediği yüksek sayıdaki yasadışılıklar nedeniyle kiralık e-scooter’ların 1 Mart’tan itibaren yasaklanacağını duyurmuştu. Özel sahipli e-scooter’lar bu karardan etkilenmeyecek.

Farrugia daha sonra hükümetin işletmecilerin kullanıcılarına verilen her cezayı temyiz etme kararından rahatsız olduğunu, bunun yerine e-scooter’ların daha sorumlu bir şekilde kullanılmasını teşvik etmek için sistemler getirmelerini istediğini söyledi.

Farrugia, geçen hafta sonu yapılan kabine değişikliğinde ana tabancalardan biri oldu ve görevini Bonett’e devretti.

Bolt, bakanlık değişikliğine hızlı bir şekilde yanıt vererek, Malta hükümetine bir zeytin dalı uzattı.

“Biz, yeni atanan bakanla işbirliği yapmaya hazırız, Malta halkına ve ziyaretçilere toplu taşımayla tamamlanabilecek farklı bir alternatif mobilite çözümü sunarak Malta’daki mevcut trafik sorunlarını çözmek için. Paylaşımlı scooter’ların öngörülen yasağının yeni bakan tarafından tekrar değerlendirilmesini umuyoruz,” dedi Bolt sözcüsü.

Şirketin sözcüsü, şirketin Avrupa’nın diğer yerlerinde gerçekleştirdiği gibi, Maltese otoriteleriyle benzeri bir anlayış belgesi (MoU) imzalamayı düşündüğünü ekledi.

“Devletle paylaşımlı scooter işlemlerini güvenli bir şekilde gerçekleştirmek adına önceden duyurulan yasağı kaldırmak ve Malta’da herkesin yararına güvenli bir şekilde paylaşımlı scooter işlemleri garanti etmek için hükümetle yapıcı bir anlaşmaya varmanın mümkün olduğuna inanıyoruz,” diye ekledi.

Bird e-scooter’ların işletmecisi olan Seven Group Malta Ltd’nin direktörü Roberto Pestana, “2021’den beri çözümler bulmaya çalışıyoruz ancak önerilerimizin hiçbiri duyulmadı, çok daha az uygulandı. E-scooter’lar Malta’da yüzde 100 yeşil, elektrikli, kirletmeyen ve trafikte ilerlemeyen tek ulaşım yöntemidir,” dedi.

Smith, yeni ulaştırma bakanına ona nasıl e-scooter’ların “Malta için bir çözüm” olduğunu gösterebilmesi için onunla buluşma çağrısında bulundu.

“Bunun Malta’da çalışması için bir yol var, tıpkı Avrupa ve dünyada çalıştığı gibi,” dedi.


Kaynak: Times of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz