28.9 C
Malta
Pazartesi, Ağustos 5, 2024
spot_img
spot_img

Santa Maria Kilisesi’ne Yapılan Silahlı Saldırının Failleri Yakalandı

İstanbul Sarıyer’de bulunan Santa Maria Kilisesi’nde Pazar günü gerçekleşen silahlı saldırının ardından hızla harekete geçen emniyet güçleri, saldırıyı gerçekleştiren iki şüpheliyi Başakşehir’de düzenledikleri operasyonla yakaladı. Saldırıda bir kişi hayatını kaybetmişti.

Rus uyruklu D.T. ve Tacik uyruklu A.K.’nin emniyetteki fotoğrafları basına sızdırıldı. Saldırının failleri olarak gösterilen bu iki şüphelinin, IŞİD bağlantılı bir hücrede faaliyet gösterdiği ve bu hücrede toplam 28 şüphelinin bulunduğu belirtiliyor.

Santa Maria Kilisesi’nde meydana gelen trajedinin ardından emniyet güçleri, saldırıyla ilgili geniş çaplı bir soruşturma başlattı. Pazar ayini sırasında yaşanan bu menfur saldırı, toplumda büyük bir yankı uyandırdı.

Yakalanan şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürerken, saldırıyla ilgili ayrıntılar ve şüphelilerin bağlantıları hakkında daha fazla bilgi edinilmeye çalışılıyor. Olayın ardından başlatılan soruşturmanın detayları ve şüphelilerin sorgulama süreçleriyle ilgili gelişmeler, kamuoyuyla paylaşılmaya devam edecektir.

Santa Maria Kilisesi’ne yapılan bu saldırı, toplumun huzurunu ve güvenliğini tehdit eden terör olaylarına karşı emniyet güçlerinin ne kadar hızlı ve etkili müdahale edebildiğinin bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.

Kaynak: Sözcü

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz