26.9 C
Malta
Pazartesi, Ağustos 5, 2024
spot_img
spot_img

Marsa’da 1,4 Milyon Euroluk Yatırımla 120 Ailenin Yaşam Kalitesi Arttı

Marsa’daki sosyal konut bölgesinde gerçekleştirilen yenileme projesi, 120 ailenin yaşam kalitesini önemli ölçüde yükseltti. Sosyal ve Uygun Barınma Bakanı Roderick Galdes, Avrupa fonlarından yaklaşık 1,4 milyon Euro yatırımla tamamlanan projeyi açılış töreninde duyurdu.

Bakan Galdes, yenileme projesinin bölge sakinlerine daha geniş ve ferah açık alanlar kazandırdığını belirterek, bu sayede ailelerin genel yaşam koşullarının iyileştirildiğini vurguladı.

“Amacımız, tüm vatandaşlarımızın yaşam standartlarını yükseltmek ve herkese saygın bir yaşam alanı sunmak” diyen Bakan Galdes, “Marsa, Mosta ve Santa Lucija gibi çeşitli sosyal konut bölgelerindeki girişimlerimizle bu vizyonu gerçekleştiriyoruz” şeklinde konuştu.

Avrupa Bölgesel Kalkınma Fonu (ERDF) tarafından kısmen finanse edilen proje kapsamında, bölge tamamen yenilendi. Yenileme çalışmaları kapsamında erişilebilirliği artırmak için rampalar eklendi, ağaçlandırma yapılarak yeşillendirme sağlandı ve bölgeye elektrik sağlamak amacıyla güneş paneli sistemi kuruldu.

Bakan Galdes, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Hükümet olarak görevimiz sadece insanlara düzgün ve saygın bir barınak sağlamak değil, aynı zamanda konut alanlarının çevresinin ailelerin birlikte vakit geçirebileceği huzurlu bir alan olmasını sağlamaktır.”

 

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz