31.9 C
Malta
Pazar, Ağustos 4, 2024
spot_img
spot_img

Önceden yurt dışına çıkış pulu alanlara kötü haber!

Günümüzde 150 TL olan yurt dışı çıkış harcı yaklaşık 10 kat zamlanarak 1000 ila 1750 TL seviyelerine çıkacak. Zira bayram tatilinin ardından TBMM gündemine gelecek vergi paketi kapsamında söz konusu harç için yapılacak artışın da görüşüleceği iddia ediliyor.

Yurtdışı çıkış harcı pasaport kontrollerinde inceleniryor. Bu nedenle kontrol öncesinde ödenmesi gerekiyor. Ödenmesi için belirli bir tarih yok. 1 ay geçerliliği olan harçların seyahat tarihine göre önceden ödenmesi yeterli oluyor. Cumhuriyet’te yer alan habere göre, ancak yurtdışı çıkış harcı zammı gündemde olduğu için GİB farklı bir uygulamaya gidileceğini duyurdu.

Yurtdışı çıkış harcı geçerlilik süresi 1 ay olsa da uygulama yürürlüğe girdikten sonra farklı bir yöntem izlenecek. “Yurtdışına çıkış harcının, yurtdışına çıkış tarihinde yürürlükte bulunan tutarlar üzerinden ödenmesi gerekecek. Bugünden harç pulu satın almak veya diğer yollarla harcı ödemek, çıkış tarihinde geçerli tutarın ödenmeyeceği anlamına gelmez.” denilerek, yapılan son dakika açıklamasına göre zam kararı alındıktan sonra yurtdışına çıkacakların 150 TL yerine 1500 TL ödeyerek yeniden harç alması gerekecek.

Kaynak: turizmaktuel.com

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz