32.9 C
Malta
Pazar, Ağustos 4, 2024
spot_img
spot_img

Sokak Hayvanlarına İlişkin Yasa Teklifi Görüşmeleri Tartışmalı Başladı

Sokak hayvanlarına ötanazi öngören yasa teklifi, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu’nda tartışmalı bir şekilde görüşülmeye başlandı. Kamuoyunda büyük yankı uyandıran teklif, muhalefet milletvekillerinin salonun küçük olduğu itirazlarıyla başladı. Bu tartışmaların ardından görüşmeler, daha büyük olan Plan ve Bütçe Komisyonu salonuna alındı.

Komisyon görüşmelerine, milletvekilleri, gazeteciler ve görevliler dışında kimse alınmadı. Hayvan hakları savunucuları, kanun teklifini izlemek için salona girmek istedi ancak izin verilmeyince TBMM koridorunda güvenlik görevlileriyle aralarında arbede yaşandı. Savunucular, görüşmeleri komisyon salonu koridorundaki televizyondan takip ediyor.

AK Parti tarafından hazırlanan ve TBMM Başkanlığı’na sunulan ‘Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’, özellikle hasta hayvanların ve kamu güvenliği açısından tehlike oluşturan sahipsiz hayvanların ötanazi yapılmasını öngörüyor. Bu teklif, hayvan hakları savunucularının tepkisini çekti.

AK Parti milletvekilleri, toplantıya sokak köpeklerinin saldırısı sonucu yaralananların fotoğrafları ile katıldı. AK Parti’liler, yasa teklifine yönelik itirazlarını dile getiren vekillere bu fotoğrafları gösterdi. AK Parti ve DEM Parti milletvekilleri arasında tartışmalar yaşandı.

Kaynak: Sondakika

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz