20.9 C
Malta
Cumartesi, Eylül 14, 2024
spot_img
spot_img

Malta, Cumhuriyet’in 50. yılını görkemli bir tören ile kutlamaya hazırlanıyor

Hükümet, bu özel gün için 2 milyon Euro’luk bir bütçe ayırdı.

Fondazzjonijiet Ċelebrazzjonijiet Nazzjonali (FĊN), Valletta’daki St. George’s Square’da büyük bir etkinlik düzenleme planları açıkladı. Etkinliğe eşlik edecek kapsamlı bir eğitim ve kültürel kampanya da planlanıyor.

FĊN, etkinlik için tasarım teklifleri çağrısı yaptı. Programa, Malta halkı arasında yerel gurur ve nostalji duygusu aşılamak hedefleniyor.

Kampanya, televizyon, radyo, dış mekan reklamcılığı ve dijital kanallar gibi çeşitli medya platformları aracılığıyla halkı etkileyecek. Kutlamalar, St. George’s Square’da ücretsiz olarak katılabileceğiniz resmi bir törenle sonlanacak.

Etkinliğin arkasındaki organizasyon olan Festivities Malta (FCN), eğitim ve pazarlama kampanyasıyla birlikte “büyük ölçekli, kalabalık çeken bir etkinlik” tasarımı için teklifler arıyor. FCN, “ulusal kimlik ve gurur duygusu aşılayan” bir dizi etkinlik oluşturmanın önemini vurguluyor.

Malta, 13 Aralık 1974’te cumhuriyet oldu. Sir Anthony Mamo, ilk Cumhurbaşkanı olarak atandı. FCN, bu altın jubileyi hükümetin Malta’nın tarihini ve başarılarını onurlandıran anma etkinlikleri düzenlemesi için bir fırsat olarak görüyor.

Organizasyon, teklif çağrısında, “Bu an, siyasi sınırların ötesinde birleşik bir varlık olarak birleşmemiz için bizi çağırıyor.Bu anmanın tarafsız özünü vurgulayarak, nesiller boyunca yankı bulan, Malta’nın dayanıklılığını, kültürel çeşitliliğini ve tarihsel zenginliğini gösteren bir miras yaratabiliriz” dedi.

FCN, sadece Malta’nın cumhuriyetinin 50. yıl dönümünün tarihi önemini değil, aynı zamanda sunduğu sayısız kültürel ve ekonomik faydayı da vurgulamayı hedefliyor. Etkinliğin yerel medyada yayınlanması planlanıyor.

Teklifler 30 Eylül tarihine kadar kabul edilecek.

Bu yıl Malta için birkaç önemli yıldönümü var. Bunlar arasında Bağımsızlık’ın 60. yılı, deniz üssünün kapanmasının 45.yılı ve Malta’nın Avrupa Birliği’ne katılmasının 20. yılı yer alıyor.

Kaynak: Newsbook Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz