19.9 C
Malta
Pazartesi, Eylül 16, 2024
spot_img
spot_img

Avrupa Birliği’nden Eyüp Sabri Tuncer Ürünlerine Acil Toplatma Kararı!

Avrupa Birliği (AB), Türkiye’nin önde gelen kolonya markalarından Eyüp Sabri Tuncer ürünleri için “acil toplatma” kararı aldı. AB’nin yürütme organı Avrupa Komisyonu’nun resmi internet sitesinde yayımlanan açıklamada, toplatma kararının ürünlerde yasaklı bir kimyasal maddenin tespit edilmesi nedeniyle alındığı belirtildi.

Yasaklı Madde Tehlikesi

AB tarafından yapılan açıklamaya göre, Eyüp Sabri Tuncer ürünlerinde 2-(4-tert-butylbenzyl) propionaldehyde (BMHCA) isimli yasaklı bir madde bulundu. Bu maddenin özellikle üreme sistemine zarar verdiği ve hamile kadınlar üzerinde ciddi sağlık riskleri oluşturduğu ifade edildi. Aynı zamanda cilt hassasiyetine de yol açtığı belirtilen bu madde, AB Kozmetik Yönetmeliği’ne aykırı olduğu gerekçesiyle toplatma kararıyla sonuçlandı.

Eyüp Sabri Tuncer’den Açıklama: “Eski Ürünler”

Kararın ardından Eyüp Sabri Tuncer Yönetim Kurulu Başkanı Engin Tuncer, Halktv.com.tr ‘ye yaptığı açıklamada, AB’nin toplatma kararının 2022 öncesi üretilen ürünler için geçerli olduğunu vurguladı. Engin Tuncer, konuya ilişkin şunları söyledi:

“Bu yasak 2022 Mart ayından itibaren yürürlüğe girdi. Bizim ürünlerimizde bahsedilen madde 2022 öncesinde serbestçe kullanılabiliyordu. Avrupa Birliği’nin kararı, 2022 öncesi üretilmiş birkaç ürünle ilgili. Yayınlanan resimlerde de o döneme ait logolarımız kullanılmış. 2022’den sonra ürettiğimiz ürünlerde bu madde kesinlikle yer almamaktadır.”

Tuncer, söz konusu kimyasalın sadece Eyüp Sabri Tuncer tarafından değil, birçok lüks parfüm markası dahil olmak üzere, 2022 öncesinde dünya genelinde yaygın olarak kullanıldığını belirtti. Ayrıca, eski ürünlerin toplatılmasına yönelik bu kararın yanlış anlaşıldığını, 2022 sonrası ürünlerin güvenli olduğunu vurguladı.

Gözler AB ve Türkiye’deki Gelişmelerde

AB’nin aldığı bu karar, Eyüp Sabri Tuncer’in Avrupa pazarındaki varlığına dair soru işaretlerini artırdı. Türkiye’de ise bu kararın nasıl yankı bulacağı ve ürünlerin güvenliğine yönelik atılacak adımlar merak konusu.

Kaynak: Artı Gerçek

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz