22.9 C
Malta
Pazar, Eylül 29, 2024
spot_img
spot_img

Suudi Arabistan Veliaht Prensi’nden Skandal Filistin Açıklaması: “Umurumda Değil”

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, İsrail’in Filistin’deki katliamlarına yönelik tepki çeken açıklamalarda bulundu. ABD merkezli The Atlantic dergisine verdiği röportajda Selman, “Filistin meselesi benim kişisel olarak umurumda değil. Benim düşünmem gereken bir ülkem var.” ifadelerini kullandı. Bu açıklama, özellikle İslam dünyasında büyük yankı uyandırdı.

İslam Dünyası Sessiz, Türkiye Tepkili

İsrail ordusunun Gazze’de devam eden operasyonları ve masum sivillere yönelik saldırıları tüm dünyanın gözü önünde gerçekleşmeye devam ediyor. Türkiye, İsrail’in bu insanlık dışı eylemlerine karşı en güçlü tepkiyi gösteren ülkeler arasında yer alırken, birçok İslam ülkesinin kayıtsızlığı dikkat çekiyor. Bu kayıtsızlığa Suudi Arabistan’dan gelen açıklama da eklendi.

Prens Selman’dan Beklenmeyen Çıkış

Prens Muhammed bin Selman’ın, Filistin meselesi hakkındaki açıklamaları, İslam dünyasının Filistin davasına olan desteğine gölge düşürdü. Selman’ın “Benim önceliğim Suudi Arabistan’ın çıkarlarıdır.” şeklindeki ifadeleri, İslam dünyasında Filistin’e yönelik desteğin azaldığına dair endişeleri artırdı.

Bu sözler, Suudi Arabistan’ın İsrail ile normalleşme süreci ve bölgedeki stratejik çıkarlarına mı işaret ediyor sorusunu gündeme getirirken, Filistin davasına olan küresel duyarlılığın azalması yönündeki tartışmaları da alevlendirdi.

Kaynak: Sondakika

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz