18.9 C
Malta
Salı, Ekim 1, 2024
spot_img
spot_img

“Gurbetçilerin Kabusu: Sahte Evraklarla Emlak Dolandırıcılığı”

Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın en büyük korkularından biri, haberleri olmadan Türkiye’deki mülklerinin satılması oldu. Son dönemde artan vurgun olaylarında, dolandırıcılar, gurbetçilerin kimlik bilgilerini kullanarak sahte evraklarla tapu devirleri gerçekleştiriyor.

E-Devlet Şifreleri Hedefte

Edinilen bilgilere göre, dolandırıcılar, genellikle e-Devlet şifrelerini ele geçirerek vekaletnameler düzenliyor. Sahte vekaletlerle noter ve tapu işlemlerini tamamlayan dolandırıcılar, mülkleri sanki gerçek sahipleriymiş gibi satıyor.Uzmanlar, bu tür olayların özellikle telefon numarası bulunmayan tapu kayıtlarında sıkça yaşandığını belirtiyor.

Farklı Şehirlerde Yaşanan Ortak Bir Sorun

Son birkaç yıldır farklı şehirlerde yaşanan bu olaylar, gurbetçileri büyük mağduriyete uğratıyor. Özellikle büyük şehirlerde yaşayan ve mülklerini kiralayan vatandaşlar, dolandırıcıların hedefi haline geliyor.

Uzmanlardan Uyarı

Emlak uzmanları, yurt dışında yaşayan vatandaşları bu konuda dikkatli olmaya çağırıyor. Özellikle e-Devlet şifrelerinin güvenliğine özen gösterilmesi gerektiğini belirten uzmanlar, şunları söylüyor: “E-Devlet şifrenizi kimseyle paylaşmayın.Mülkünüzle ilgili herhangi bir işlem yapılacaksa, mutlaka noterden vekalet verin. Vekaletnamenin içeriğini dikkatlice inceleyin. Tapu kayıtlarınızda telefon numarası bulunmasını sağlayın.”

Peki, bu durum karşısında ne yapılmalı?

  • E-Devlet Şifrenizi Güvenli Tutun: E-Devlet şifrenizi düzenli olarak değiştirin ve karmaşık şifreler kullanın.
  • Noter Vekaletini Özenle Hazırlayın: Mülkünüzle ilgili herhangi bir işlem yapılacaksa, mutlaka noterden vekalet verin ve vekaletnamenin içeriğini dikkatlice inceleyin.
  • Tapu Kayıtlarınızı Kontrol Edin: Tapu kayıtlarınızda telefon numaranızın olduğundan emin olun.
  • Şüpheli Durumlarda Yetkililere Başvurun: Herhangi bir şüpheli durumla karşılaşırsanız, en yakın emniyet müdürlüğüne başvurun.

    Kaynak: Turizm Avrupa

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz