18.9 C
Malta
Salı, Ekim 1, 2024
spot_img
spot_img

Berlin’de Filistin Destekçisi Aktivistlere Polis Baskını: 4 Gözaltı

Almanya’nın başkenti Berlin’de, polis bu sabah dört aktivistin evlerine baskın düzenledi. Aktivistler, Filistin’e destek amacıyla düzenlenen gösterilerde kamu düzenini bozma, halkı kışkırtma ve anayasa karşıtı örgütlerin sembollerini kullanma suçlamalarıyla karşı karşıya. Baskınlar, Berlin’de 7 Ekim’den bu yana artan Filistin yanlısı protestoların ardından gerçekleştirildi.

Suçlamalar ve Ele Geçirilen Materyaller

Berlin polis ve savcılık makamlarına göre, yaşları 18 ile 40 arasında değişen dört aktivist, “Filistin yanlısı faaliyetler” yoluyla suç işlemekle itham ediliyor. Ev baskınlarında aktivistlerin telefonları, bilgisayarları ve diğer dijital materyalleri ele geçirildi. Sosyal medyada Filistin yanlısı sloganlar paylaşan bir aktivistin de soruşturma kapsamında olduğu belirtiliyor.

Kültür Bakanına Saldırı İddiası

Baskın yapılanlar arasında, daha önce Berlin Kültür Bakanı Joe Chialo’ya bir mikrofon standı fırlattığı iddia edilen bir genç de bulunuyor. Bakan Chialo, Gazze’deki savaş sırasında İsrail’i eleştiren sanat gruplarının kamu fonlarından yararlanmasını engellemek için yoğun bir baskı uyguluyordu.

Filistin Destekçilerine Yönelik Baskılar Artıyor

Alman yetkililer, Filistin yanlısı protestoların şiddet ve antisemitizm içerdiğini iddia ederek baskılarını artırıyor. Ancak bu tür operasyonlar, Gazze’deki zulme dikkat çekmeye çalışan protestocuları susturma girişimi olarak eleştiriliyor. Göstericiler, Filistin halkının yaşadığı acılara karşı seslerini duyurmak isterken, Almanya’nın bu sert müdahaleleri özgür düşünceyi baskılamak olarak yorumlanıyor.

Kaynak: Karar

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz