31.9 C
Malta
Pazar, Ağustos 4, 2024
spot_img
spot_img

A Milliler, EURO 2024’e Muhteşem Başladı: Gürcistan’ı 3-1 Mağlup Etti!

Türkiye, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’na (EURO 2024) fırtına gibi bir başlangıç yaptı! Gürcistan karşısında Mert Müldür, Arda Güler ve Kerem Aktürkoğlu’nun golleriyle 3-1 galip gelen Ay-Yıldızlılar, F Grubu’na liderlik koltuğunda oturdu.

Müldür’den Harika Gol, Arda Güler’den Rekor

Karşılaşmaya hızlı başlayan milliler, 25. dakikada Mert Müldür’ün muhteşem golüyle öne geçti. Gürcistan, Mikautadze’nin golüyle ilk yarıda beraberliği yakalasa da ikinci yarıda sahneye genç yıldız Arda Güler çıktı. 65. dakikada attığı golle Türkiye’yi yeniden öne geçiren Arda, 19 yaş 114 günle Avrupa Şampiyonası tarihinde ilk maçında gol atan en genç oyuncu olarak tarihe geçti. Maçın son anlarında Kerem Aktürkoğlu’nun golüyle skoru belirleyen milliler, sahadan 3-1 galip ayrıldı.

Arda Güler Maçın Adamı Seçildi

Harika performansıyla göz dolduran Arda Güler, maçın adamı seçildi. Dortmund’da oynanan karşılaşmada yaklaşık 50 bin Türk taraftar, millileri 90 dakika boyunca coşkuyla destekledi.

Türkiye Averajla Lider

F Grubu’nun diğer maçında Portekiz, Çek Cumhuriyeti’ni uzatma dakikalarında bulduğu golle 2-1 mağlup etti. İlk maçlar sonunda Türkiye ve Portekiz 3’er puanla liderlik koltuğunu paylaşırken, Türkiye averajla zirvede yer aldı.

Sırada Portekiz ve Çek Cumhuriyeti Var

Ay-Yıldızlılar, EURO 2024’teki ikinci maçında 22 Haziran Cumartesi günü Portekiz ile karşı karşıya gelecek. Üçüncü maçta ise 26 Haziran’da Çek Cumhuriyeti ile mücadele edecek.

Hedef Son 16

Grupta ilk iki sırayı alan takımlarla, altı grubun en iyi dört üçüncüsü son 16 turuna yükselecek. Gürcistan galibiyetiyle büyük bir avantaj yakalayan milliler, hedeflediği son 16 turuna kalma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz