32.9 C
Malta
Pazar, Ağustos 4, 2024
spot_img
spot_img

ABD Başkanlık Yarışında Şok Gelişme: Joe Biden Adaylıktan Çekildi

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden, seçime üç buçuk ay kala adaylıktan çekildiğini açıkladı. 81 yaşındaki Biden, kararını sosyal medya hesabından paylaştığı yazılı açıklamayla duyurdu.

Biden, görev yaptığı son 3,5 yılda Amerika’nın büyük ilerlemeler kaydettiğini belirterek, “Demokrasimizi muhafaza ettik ve koruduk.” ifadesini kullandı. ABD Başkanı olarak görev yapmanın kendisi için en büyük gurur olduğunu vurgulayan Biden, “Tekrar seçim için yarışma niyetindeydim ancak partim ve ülkem adına geri çekilmenin en doğrusu olacağına karar verdim. Geri kalan zamanda, sadece başkanlık görevlerime odaklanacağım.” dedi.

Başkan Biden, kararı hakkında önümüzdeki günlerde halka sesleneceğini belirtti. Ayrıca Başkan Yardımcısı Kamala Harris’e “olağanüstü ortaklığı” için teşekkür etti. Amerikan halkına da güveni ve inancı için teşekkür eden Biden, “Amerika birlik olduğu müddetçe başaramayacağı hiçbir şey yok.” ifadesini kullandı.

Yaşı tartışma konusu olan Demokrat Başkan’ın, Cumhuriyetçi rakibi Donald Trump ile gerçekleştirdiği televizyon tartışmasının ardından adaylıktan çekilmesi yönünde baskılar artmıştı.

Kaynak: NTV

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz