25.9 C
Malta
Cumartesi, Ağustos 31, 2024
spot_img
spot_img

AB’de Elektrikli Araç Pazarında Daralma: Hibrit Araçlara İlgi Artıyor

Avrupa Birliği’nde (AB) elektrikli araçların pazar payı, hükümetlerin mali teşvikleri azaltmasıyla düşüşe geçti. Özellikle Almanya’da elektrikli otomobil satışlarındaki gerileme dikkat çekerken, hibrit araçlara olan ilgi ise hızla artıyor.

Avrupa Otomobil Üreticileri Birliği (ACEA) tarafından açıklanan son verilere göre, temmuz ayında AB genelinde elektrikli otomobil kayıtları yüzde 10,8 oranında azaldı. Geçen yılın aynı ayında yüzde 13,5 olan pazar payı, bu yıl temmuz ayında yüzde 12,1’e geriledi. Toplamda ise temmuz ayında 102.705 elektrikli otomobil satışı gerçekleşti.

Almanya’da Elektrikli Araç Satışları Yüzde 36,8 Düştü

Almanya, temmuz ayında elektrikli araç kayıtlarında yüzde 36,8’lik bir düşüş yaşadı. Bu düşüşün en büyük sebeplerinden biri, hükümetin elektrikli araçlara sağladığı mali teşviklerin azalması. Teşviklerin yavaşlaması, araçların maliyetini birçok alıcı için yüksek kılıyor ve bu durum satışları olumsuz etkiliyor.

Buna karşın, Hollanda’da elektrikli araç kayıtları yüzde 8,9 artış gösterirken, Belçika’da bu oran yüzde 44,2’ye kadar çıktı. Fransa’da da temmuz ayında elektrikli araç kayıtlarında yüzde 1’lik bir artış kaydedildi.

Hibrit Otomobil Satışlarında Yükseliş

Elektrikli araçlara olan talep azalırken, hibrit-elektrikli otomobillere olan ilgi artıyor. Temmuz ayında hibrit otomobil satışları yüzde 25,7 artarak yaklaşık 273.003 adede ulaştı. İspanya’da hibrit araç satışları yüzde 31,5, İtalya’da yüzde 17,4 artarken, Almanya’da yüzde 22,4 ve Fransa’da yüzde 47,4’lük artışlar dikkat çekti.

Bu veriler, AB otomobil piyasasında hibrit araçların yükselişe geçtiğini ve hükümet politikalarının elektrikli araç satışlarını önemli ölçüde etkilediğini ortaya koyuyor. Teşviklerin azalması, tüketicilerin hibrit ve daha ekonomik alternatiflere yönelmesine neden oluyor.

Kaynak: Euro News

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz