Site icon Malta Haber

AB’den Türkiye’ye 5 Yıl Sonra Davet: Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Brüksel Yolcusu

Avrupa Birliği (AB), 29 Ağustos’ta Belçika’nın başkenti Brüksel’de düzenlenecek olan Gayriresmi Dışişleri Bakanları Toplantısı’na (Gymnich) Türkiye’yi davet etti. Bu davet, Türkiye’nin 5 yıllık aranın ardından yeniden toplantıya katılma fırsatı bulduğu anlamına geliyor.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, AB’nin Türkiye’ye resmi bir davette bulunduğunu doğruladı. Keçeli, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın Brüksel’de gerçekleştirilecek görüşmelere katılmasının planlandığını belirtti.

Sözcü Keçeli, Türkiye’nin bu daveti olumlu karşıladığını ve AB’nin bu adımını “diyalog arayışı” olarak değerlendirdiğini vurguladı. Ayrıca, Keçeli, “Bu adımın, 15 Temmuz 2019 tarihli AB Dış İlişkiler Konseyi kararlarının tadil edilmesi sürecine zemin hazırlamasını umuyoruz. Davet, Türkiye-AB ilişkilerinin geliştirilmesi gerektiğinin AB tarafından da anlaşıldığını göstermektedir.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin bu önemli davete katılımı, bölgesel ve küresel gelişmelerin ele alınacağı toplantıda AB ile ilişkilerin yeniden şekillenmesi açısından kritik bir dönemeç olarak değerlendiriliyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Exit mobile version