32.9 C
Malta
Pazar, Ağustos 4, 2024
spot_img
spot_img

Adidas, İsrail’den Gelen Tepkiler Üzerine Bella Hadid’in Yer Aldığı Reklamı Kaldırdı

Adidas, İsrail’den gelen tepkiler sonrası Bella Hadid’in yer aldığı reklam kampanyasını geri çekti. 1972 Münih Olimpiyatları için tasarlanan ikonik SL72 model ayakkabının tanıtımında Hadid’i kullanan marka, Cuma günü yaptığı açıklamada “kampanya çalışmalarının gözden geçirildiğini” belirtti.

Resmi Hesaplardan Bella Hadid Gönderileri Kaldırıldı

Alman markasının resmi sosyal medya hesaplarından, Filistin asıllı manken Bella Hadid’in yer aldığı gönderilerin kaldırıldığı görüldü. ABD merkezli USA Today gazetesine konuşan Adidas sözcüsü Stefan Pursche, Hadid’in etnik kimliği ile 1972 Münih Olimpiyatları’ndaki “trajik tarihi olaylar” arasında bir bağlantı kurulduğunu ve bu durumun yol açtığı “üzüntü ve sıkıntı” için kurum olarak özür dilediklerini ifade etti.

1972 Münih Olimpiyatları’ndaki Trajik Olaylar

1972 Münih Olimpiyatları’nda, Filistin merkezli El-Fetih hareketiyle bağlantılı Kara Eylül örgütünün üyeleri, İsrailli sporcuların kaldığı olimpiyat köyüne saldırarak infiale neden olmuş ve olayda 11 sporcu hayatını kaybetmişti.

Hadid’in İsrail Karşıtı Gösterilere Katılımı

ABD’de savaş karşıtı gösterilere katılan ve “Nehirden denize Filistin özgür olacak” sloganını kullanan Hadid, İsrail devleti tarafından “düşmanlık” ve “antisemitizmi yaymak” ile suçlanıyordu. 7 Ekim’de Hamas’ın İsrail’e gerçekleştirdiği ve çoğunluğu sivil 1.200 kişinin ölümüne neden olan saldırıdan günler sonra, 16 Ekim 2023’te Hadid, “Kariyerim bitse bile Filistin’i desteklemekten asla vazgeçmeyeceğim.” şeklinde bir paylaşım yapmıştı.

Kaynak: Euro News

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz