27.9 C
Malta
Salı, Ağustos 6, 2024
spot_img
spot_img

Almanya’da nitelikli işçi göçü anlaşması

Almanya’da hükümet, nitelikli işçilerin göçünü kolaylaştırmak için anlaşmaya vardı.

Almanya’da nitelikli işçi göçünü daha da kolaylaştırmak amacıyla hükümet koalisyonu anlaşmaya vardı.

Almanya’da nitelikli iş gücü açığını kapatmaya çalışan hükümet koalisyonu, nitelikli işçi göçünü daha da kolaylaştırmak amacıyla anlaşmaya vardı. Koalisyon partilerinin sekreterleri, düzenledikleri ortak basın toplantısında, tasarının bu hafta son kez parlamentoya sunulacağını açıkladı.

Tasarıda yapılan değişiklikler arasında sığınmacılara çalışma amacıyla kalma hakkı tanınması da bulunuyor. Yeşiller Partisi’nden Irene Mihalic, söz konusu tasarının, ülkede bulunan ve çalışma imkanı bekleyen şirketler, belediyeler için bürokrasi ve maliyetlerden kurtuluş anlamına geldiğini belirtti.

Düzenlemenin sadece mevcut süreçteki sığınmacılar için ve geriye dönük olarak geçerli olduğu vurgulandı. Tasarının Bakanlar Kurulu kararıyla kamuoyuna açıklandığı tarih ise 29 Mart 2023 olarak belirtildi.

Buna ek olarak, “Mavi Kart” ile işgücü göçüne olanak sağlayan asgari gelir sınırı aylık brüt 3 bin 500 € civarına düşürülecek.

Sosyal Demokrat Parti’den (SPD) Katja Mast, koalisyonun planlanan Eğitim ve Öğretim Yasası’nın son detayları üzerinde anlaşmaya vardığını duyurdu.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz