28.9 C
Malta
Pazar, Ağustos 4, 2024
spot_img
spot_img

Almanya’daki Türk sığınmacıların sayısı yüzde 51 arttı!

Almanya’da kayıtlı Türk sığınmacıların sayısı 2023 yılında bir önceki yıla göre yüzde 51 oranında arttı. Bu yılın ilk üç ayında ise 449 Türk vatandaşı sınırdışı edildi.

Almanya’da 2023 yılında sığınma başvurusunda bulunan yabancı ülke vatandaşlarının sayısı, bir önceki yıla göre yüzde 3 oranında artarak 3 milyon 170 bine çıktı. Bu artışta Ukrayna, Afganistan ve Türkiye’den gelen sığınmacı sayısındaki artış etkili oldu.

Ukraynalılar Önde, Türk Vatandaşları Hızlı Artıyor

Federal İstatistik Dairesinin verilerine göre, Ukrayna’dan gelen sığınmacı sayısı 977 bine ulaşarak toplam sığınmacıların üçte birini oluşturuyor. Suriyeli sığınmacı sayısı ise yüzde 6 artarak 721 bine, Afgan sığınmacı sayısı ise yüzde 12 artarak 323 bine yükseldi. Dikkat çeken bir diğer gelişme ise Türk vatandaşlarından gelen sığınma başvurularında yaşanan artış.Türkiye vatandaşlarının sayısı bir önceki yıla göre yüzde 51 artarak 152 bine çıktı.

Sınırdışı Edilenler de Arttı

Almanya’da yılın ilk çeyreğinde sınırdışı edilenlerin sayısı da arttı. İçişleri Bakanlığı’nın verilerine göre, 2024 yılında Mart ayı sonuna kadar 4 bin 791 kişi sınırdışı edildi. Bu sayının 449’u Türk vatandaşları.

Koruma Statüsü Verilenler

Sığınmacılardan yaklaşık 2 milyon 530 bin kişiye koruma statüsü verildi. Bu kişilerin çoğunun Ukraynalı olduğu belirtiliyor. Koruma statülerinin çoğunun ise belirli bir süre için geçerli olduğu ve sadece 340 bin sığınmacıya süresiz koruma statüsü verildiği kaydediliyor.

Kaynak: dwturkce1.com

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz