Site icon Malta Haber

Anneler Günü’nde Valletta 10. Yeşil Festivali ile Çiçek Açıyor!

Başkent Valletta, Anneler Günü kutlamalarına muhteşem bir hediye ile başladı! 10. Valletta Yeşil Festivali kapsamında, Aziz George Meydanı yemyeşil bir çiçek, ağaç ve çalı manzarasına dönüştü.

Valletta Kültür Ajansı, Anneler Günü haftası için başkentin en büyük açık alanlarından birini geçici bir yeşil vahaya çevirdi. Valletta Kültür Ajansı Başkanı Jason Micallef, “Valletta Yeşil Festivali’nin bu en büyük edisyonu, Valletta Kültür Ajansı’ndan tüm annelere Anneler Günü haftası için bir hediye. Aileleri, başkentin kalbindeki bu yeşil alanın ve planlanan etkinliklerin tadını çıkarmak için bir araya gelmeye davet ediyoruz.” dedi.

Festival, 10-19 Mayıs tarihleri arasında her gün saat 10:00 – 18:00 arası ziyaret edilebilir.

Bahçe, etkileyici 62 yetişkin ağaç, 5.000 çalı, 13.000 çiçekli saksı bitkisi ve iki gölete ev sahipliği yapıyor. Bazı ağaçlar üç metreye kadar yüksekliğe erişiyor ve Keçiboynuzu, Selvi, Defne, Zakkum ve Zeytin gibi çeşitli Akdeniz türlerinden oluşuyor. Ağaçların çoğu 60 ila 80 yaşında.

Festivalin açılışı, sayısız turistin ve vatandaşın dikkatini çekti. Bazı ziyaretçiler, ajans personelinden bahçenin meydana kalıcı olarak yerleştirilip yerleştirilmeyeceğini sordu. Ne yazık ki, festivalin geçici olduğu bilgisini aldılar.

Kültür Bakanı Owen Bonnici, “Çevre ve kültürel açıların Valletta’nın merkezinde bir araya gelmesini görmek ne kadar güzel. Bence bu, halkın çok seveceği bir başarı reçetesi.” dedi.

Festival ayrıca, Eski Tiyatro Caddesi boyunca uzanan bir Eko Pazarına da ev sahipliği yapıyor. Satıcılar, yerel olarak üretilen takılar, sanat eserleri, güzellik ürünleri ve çocuk ve evcil hayvanlar için ürünler dahil olmak üzere çeşitli sürdürülebilir ürünler satıyor. Ziyaretçiler, Derek Bahçe Merkezi ve ERA standlarında interaktif etkinliklere katılabilir ve sürdürülebilirlik uygulamaları hakkında bilgi edinebilirler.

Kaynak: Times of Malta

Exit mobile version