Site icon Malta Haber

Avrupa Komisyonu’ndan Malta’ya Vergi İhlali Uyarısı

Malta, diğer üye devletlerin kendilerine borçlu olan vergileri geri almasına yardımcı olmamakla suçlanarak Avrupa Komisyonu tarafından uyarıldı. Avrupa Komisyonu, bu konuda Malta’ya resmi bir bildirim mektubu göndererek bir ihlal prosedürü başlattı.

Malta yasalarına göre, yabancı bir ülkenin Malta’da bir geri alma talebinde bulunması için mahkemelerden onay alması gerekiyor. Avrupa Komisyonu, bunun 2010/24 sayılı Direktifi’nin ihlali olduğunu belirtiyor. Bu direktif, üye devletlerin geri alma taleplerine yardımcı olmaları için kuralları belirliyor ve üye devletler tarafından verilen uygulama araçlarının ulusal düzeyde ek bir tanıma gerektirmediğini açıkça ortaya koyuyor.

Komisyon, “Ayrıca, Malta geri alma Direktifi’ni doğru bir şekilde uygulamada başarısız olmuş ve gerekli yardımı sağlamamıştır,” açıklamasıyla ihlal prosedürünü Cuma günü duyurdu.

Malta’nın şimdi Komisyonun pozisyonuna yazılı olarak cevap vermesi için iki ayı var. Eğer Komisyon bu cevabı yetersiz bulursa, gerekçeli bir görüş sunmaya karar verebilir. Bu, konunun Avrupa Adalet Divanı’na taşınmadan önceki müzakere aşamasıdır.

Kaynak: Times of Malta

Exit mobile version