19.9 C
Malta
Pazar, Ekim 6, 2024
spot_img
spot_img

Avrupa’da On Binlerce Kişi Gazze İçin Yürüdü

Gazze’deki savaşın birinci yıldönümüne yaklaşırken, Avrupa’nın farklı başkentlerinde Filistin’e destek gösterileri düzenlendi. Londra’da yaklaşık 40.000 kişi, şehir merkezinde bir araya gelerek “Gazze’de soykırımı durdurun” ve “Filistin için özgürlük” yazılı pankartlar taşıdı.

Roma’da ise 6.000 kişi Lübnan ve Filistinlilere desteklerini göstermek amacıyla bayraklarla yürüyüş yaptı. Benzer gösteriler Paris ve Amsterdam’da da düzenlenirken, Almanya’nın başkenti Berlin’de anti-semitizm karşıtı bir yürüyüş düzenlendi. Berlin’deki bu yürüyüş sırasında, Gazze’ye destek veren karşıt göstericilerle zaman zaman gerginlikler yaşandı.

7 Ekim öncesinde, dünyanın farklı şehirlerinde benzer protestoların planlandığı bildiriliyor. Gazze’de faaliyet gösteren Hamas, 7 Ekim 2023’te İsrail’e yönelik bir saldırı düzenlemiş ve bu saldırıda 1.200 kişi hayatını kaybetmişti. Ayrıca 250 kişi rehin alınarak Gazze’ye götürülmüştü. Hamas, ABD, İngiltere ve Avrupa Birliği dahil birçok ülkenin “terör örgütü” listesinde yer alıyor.

İsrail’in 7 Ekim saldırısına yanıt olarak başlattığı operasyonlar sonucunda ise Gazze’de bugüne kadar 40.000’den fazla kişi hayatını kaybetti.

Kaynak: BBC

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz