Site icon Malta Haber

Avrupa’daki Türk Derbisi Yarıda Kaldı: Maç Seyircisiz Devam Edecek

Fenerbahçe Opet ve Beşiktaş Kadın Basketbol Takımları arasında oynanan FIBA Süper Kupa maçı, tribünlerde yaşanan olaylar nedeniyle yarıda kaldı. Mücadele, bugün saat 16.00’da seyircisiz olarak devam edecek.

Basketbol Gelişim Merkezi’nde oynanan karşılaşma, EuroLeague Women şampiyonu Fenerbahçe ile FIBA EuroCup finalisti Beşiktaş’ı karşı karşıya getirdi. Ancak maçın henüz 2. dakikasında, skor 4-2 Fenerbahçe lehine iken tribünlerden atılan meşaleler ve yabancı cisimler nedeniyle hakemler oyunu durdurdu ve takımları soyunma odasına gönderdi.

Yaklaşık 30 dakika süren aranın ardından, salonun boşaltılarak maçın seyircisiz devam edeceği anons edildi. Emniyet güçlerinin müdahalesiyle önce Beşiktaş taraftarları, ardından Fenerbahçe taraftarları salonu terk etti.

Olaylar sonrasında kulüpler ve FIBA yetkilileri arasında yapılan görüşmelerin ardından maçın ertesi gün, seyircisiz şekilde devam etmesine karar verildi. Kararı, FIBA Avrupa Başkanı Jorge Garbajosa ve iki kulübün başkanları ortak bir açıklama ile duyurdu.

Kaynak: Sözcü

Exit mobile version