29.9 C
Malta
Pazartesi, Ağustos 5, 2024
spot_img
spot_img

Başbakan Abela’dan Öğretmenlere Çağrı: Grevler Çözüm Değil

Başbakan Robert Abela, öğretmenlerin maaş artışları talebiyle gerçekleştirdiği grev öncesi yaptığı açıklamada, eğitimcileri militan eylemlerin sonuca götürmeyeceği konusunda uyardı. Müzakerelerin masada sürdürülmesi gerektiğini vurgulayan Abela, önerilen maaş artışının önemli olduğunu belirtti.

Abela, grevin, küçük çocukların mağduriyetine neden olmaması gerektiğini ifade ederek, “Militan eylemle bir yere varılmaz, müzakere masası etrafında anlaşmaya varılır” dedi.

Öğretmenlerin sunduğu teklif hakkında detay vermemekle birlikte, önerilen pakette beş yıl önceki tekliften daha büyük artışların bulunduğunu söyledi.

Grev nedeniyle okullar Pazartesi günü temel denetim hizmetleri sunacak, ancak bazı ders dışı faaliyetler gerçekleştirilmeyecek. Başbakan, müzakerelerin devam etmesi gerektiğini ve bu süreçte grevin çözüm getirmeyeceğini vurguladı.

Enerji fiyatlarına yönelik sübvansiyon konusunda yapılan çağrılara cevap veren Abela, enerji fiyatlarının sabit tutulacağına dair verilen sözün yerine getirileceğini belirtti. IMF’nin enerji sübvansiyonlarını kademeli olarak kaldırma çağrısına karşı çıkan Abela, hükümetin insanlara, işletmelere ve altyapıya yatırım yapmaya devam edeceğini söyledi. Başbakan, ülkenin enerji dağıtım ağına benzeri görülmemiş bir yatırım yapacaklarını da açıkladı.

Kaynak: Times of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz