24.9 C
Malta
Cumartesi, Ağustos 24, 2024
spot_img
spot_img

Bayesian’ın Kaptanı James Cutfield, Daha Önce Türk Bir Milyarderin Yatını Yönetmiş

Sicilya açıklarında batan süper yat Bayesian’ın kaptanı James Cutfield hakkında ilginç bir detay ortaya çıktı. İngiliz teknoloji devi Mike Lynch’in de içinde bulunduğu yatın kaptanı Cutfield’in, daha önce Türk bir milyarderin yatında kaptanlık yaptığı öğrenildi.

Kazadan sağ kurtulan 51 yaşındaki Yeni Zelandalı kaptanın kardeşi Mark Cutfield, yerel basına yaptığı açıklamada, kardeşinin tecrübeli ve saygın bir denizci olduğunu vurguladı. Mark, kaza haberini aldıklarında büyük bir şok yaşadıklarını belirterek, “James’in başına böyle bir şeyin geleceğini asla tahmin etmezdik” dedi. Kaptan Cutfield’in şu anda hastanede tedavi altında olduğunu ve durumunun ciddi olduğunu da ekledi.

Uzun Yılların Deneyimi

James Cutfield, sekiz yıl önce lüks yat kaptanlığına adım atmadan önce, Akdeniz’de 30 yılı aşkın süredir gemi yapımıyla uğraşıyordu. Aynı zamanda gençliğinde yat yarışlarına katılan Cutfield, sektörde oldukça tanınan ve saygı gören bir isim. Kaptanın, Lynch için çalışmaya başlamadan önce Türk bir milyarderin yanında görev yaptığı bildirildi.

Kazanın Ardından Son Durum

Bayesian yatının batması sonrası yürütülen kurtarma çalışmalarında, kayıp altı kişiden beşinin cesedi enkazdan çıkarıldı. Ancak yetkililer, kimlik tespiti yapılmadan cesetlerin isimlerini açıklamaktan kaçınıyor. Reuters’a konuşan bir kaynağa göre, çıkarılan cesetlerden birinin Mike Lynch’e ait olduğu doğrulandı. Lynch’in 18 yaşındaki kızı Hannah’nın ise hala kayıp olduğu belirtildi.

Kazayla ilgili soruşturma devam ederken, James Cutfield’in denizcilik kariyeri ve kazanın nasıl gerçekleştiği mercek altına alındı.

Kaynak: Gazete Oksijen

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz