32.9 C
Malta
Pazar, Ağustos 4, 2024
spot_img
spot_img

Birżebbuġa’da St. George’s Koyunda Yüzme Yasağı Kaldırıldı!

Birżebbuġa’daki St. George’s Koyunda yüzme yasağı 9 gün sonra tekrar kaldırıldı. Çevre Sağlığı Müdürlüğü, yakınlardaki bir umumi tuvaletteki tıkanıklık nedeniyle oluşan kanalizasyon taşması nedeniyle koyun yüzmeye elverişsiz hale geldiğini duyurmuştu.

Bu yıl içerisinde St. George’s Koyunda iki kez yüzme yasağı getirildi. Her iki olayda da tıkanıklığa bağlı kanalizasyon taşması yaşandı.

İlk yasağın, doğrudan kanalizasyon sistemine atılan bir bebek bezinden kaynaklandığı belirtiliyor. Polise yapılan şikayet sonucu faillerin tespit edilip edilmediği henüz bilinmiyor.

İkinci yasağın ise yakındaki bir umumi tuvaletteki tıkanıklık nedeniyle meydana geldiği açıklandı ancak Çevre Sağlığı Müdürlüğü tıkanıklığın sebebine dair daha fazla açıklama yapmadı.

Her iki olayda da tıkanıklık hızla giderilse de, tekrarlanan su örnekleri temiz çıktıktan sonra ancak birkaç gün sonra koy yüzmeye elverişli ilan edilebildi.

Dikkat! Yetkililer olası tekrarlayan kirliliğe karşı uyarıyor. Vatandaşların kanalizasyon sistemine çöp atmamaları ve yetkilileri herhangi bir sorun görmeleri durumunda bilgilendirmeleri gerekiyor.

Kaynak: Newsbook Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz