Site icon Malta Haber

Bosna Hersek’te Şiddetli Yağışlar 4 Kenti Vurdu: 18 Ölü

Bosna Hersek, Jablanica, Konjic, Fojnica ve Kresevo kentlerinde etkili olan şiddetli yağışlar sonucu meydana gelen sellerle sarsıldı. Ülke genelinde 18 kişi hayatını kaybederken, Hersek Neretva Kantonu’ndan yapılan açıklamada, Jablanica ve Konjic’te 16 kişinin cansız bedenine ulaşıldığı bildirildi. Hayatını kaybedenler arasında bir bebeğin de bulunduğu belirtildi.

Fojnica ve Kiseljak kentlerinde de etkili olan seller, Fojnica’da 2 kişinin ölümüne neden oldu. Konjic, Fojnica ve Kresevo’da çok sayıda ev sular altında kalırken, havadan çekilen görüntülerde evlerin büyük hasar gördüğü gözlemlendi. Bosna Hersek Savunma Bakanlığı, arama kurtarma çalışmalarına helikopterlerin dahil olduğunu duyurdu.

Sel felaketinin vurduğu kentlerde ciddi hasarlar meydana gelirken, ordu da arama kurtarma çalışmalarına katıldı. Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Denis Becirovic, en çok etkilenen Jablanica’yı ziyaret ederek, yardım çalışmalarının hızla sürdüğünü belirtti. Konseyin Hırvat üyesi Zeljko Komsic ve Sırp üyesi Zeljka Cvijanovic, hayatını kaybedenler için başsağlığı mesajı yayımladı.

Birçok kurum ve kuruluş, selden etkilenen bölgelere maddi yardımda bulunurken, yardım kampanyaları başlatıldı. Yerel medya, selden etkilenen kentlerde çok sayıda kayıp ihbarı yapıldığını bildirdi.

Selden etkilenen bölgelerde okullar kapatılırken, toplu taşıma hizmetleri geçici olarak durduruldu.

Kaynak: AA

Exit mobile version