26.9 C
Malta
Cumartesi, Ağustos 10, 2024
spot_img
spot_img

Brezilya’da Yolcu Uçağı Düştü: 61 Kişi Hayatını Kaybetti

Brezilya’nın Sao Paulo eyaletinde, 61 kişiyi taşıyan yolcu uçağı düştü. Voepass havayolu şirketine ait ATR 72-500 model uçakta bulunan 57 yolcu ve 4 mürettebatın tamamının hayatını kaybettiği bildirildi.

İlk olarak uçakta 62 kişinin bulunduğu açıklansa da, bu sayı daha sonra 61 olarak güncellendi. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, Vinhedo kenti semalarında uçağın hızla irtifa kaybederek spiral şekilde alçaldığı ve ardından yerleşim yerine düştüğü anlaşılıyor. Uçak düşerken yoğun siyah dumanlar çıkardığı da görüntülerde yer alıyor.

Olayın ardından bölgeye çok sayıda ambulans ve kurtarma ekibi sevk edildi. Uçağın düştüğü yerleşim yerinde can kaybı yaşanmadığı açıklandı.

Bu kaza, Brezilya’da 2007’den bu yana en fazla can kaybının yaşandığı uçak kazası olarak kayıtlara geçti. 2007 yılında gerçekleşen bir uçak kazasında 199 kişi hayatını kaybetmişti.

Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “Durum çok üzücü. Hayatını kaybedenlerin aileleri ve arkadaşlarıyla dayanışma içindeyim” ifadelerini kullandı.

Kaynak: BBC

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz