27.9 C
Malta
Salı, Ağustos 6, 2024
spot_img
spot_img

Çalıntı Kart Bilgilerinin Analizi: Malta, Avustralya ve Yeni Zelanda Tehlikede

VPN hizmet sağlayıcısı NordVPN, dark web’de satışa sunulan 6 milyon çalıntı kredi kartı bilgisi üzerinden yapılan araştırmasını “Buzdağının Görünen Kısmı: 6 milyon çalıntı kart bilgisinin analizi” (Tip of the iceberg: 6M stolen cards analyze) başlığı ile yayınladı.

Çalınan kredi kartı bilgilerinin analiz edildiği raporda; Malta, Avustralya ve Yeni Zelanda en riskli ülkeler arasında yer alıyor.

NordVPN, risk hesaplamasında ülkelerin nüfusu, bağlı oldukları siyasi birlik (AB) gibi kriterlerin göz önüne alındığını belirtiyor.

Dark webde tespit edilen Malta’ya ait çalıntı kredi kartı sayısının 1.430 olduğunu tespit eden araştırma, bu kart bilgilerinin ortalama 7.59 dolardan satıldığı belirtiliyor.

Araştırmaya göre ifşa olan kartlardan 1.341’inin CCV ve son kullanma tarihi bilgileri de kart numaraları ile birlikte ifşa olmuş durumda. 662 kart numarası ile birlikte adres bilgisi, 564 kart numarası ile birlikte de telefon numarasının ifşa olduğu belirtiliyor.

İfşa olan kartlardan yüzde 936’sı Visa, 440 adeti Mastercard, bu sınıflama dışında kalan kartların Diğer başlığı altında kategorize edildi.

Yine ifşa olan kartlardan 946’sı debit kart iken, 231 adetinin de kredi kartı olduğu raporlandı.

Araştırma ifşa olan kartların 990 adedinin zararlı yazılım yoluyla ele geçirildiğini tahmin ediyor.

Kaynak: https://nordvpn.com/tr/research-lab/6-million-stolen-credit-cards-analyzed/

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz