29.9 C
Malta
Pazartesi, Ağustos 5, 2024
spot_img
spot_img

Çocuk Bölgesel Konseyleri, 2024’te 200.000 € AB fonuyla başlıyor

Malta Toplum İyiliği Vakfı, Eğitim ve Yerel Yönetim bakanlıkları ile Yerel Konseyler Derneği’nin işbirliğiyle 2024’te başlatılacak olan Çocuk Bölgesel Konseyleri, çocuklara topluluk kararlarına katılma imkanı sunacak. Proje, AB’den sağlanan 200.000 € fonla hayata geçirilecek.

Başbakan, projenin genç vatandaşların Malta’da aktivizmini güçlendirmeyi amaçladığını belirtti. MFWS Başkanı Marie-Louise Coleiro Preca ise lansmanda, Çocuk Konseyi’nin başlamasından bu yana süregelen 10 yıllık çabaya vurgu yaparak çocuk katılımının ülke çapında bir yapıya ihtiyaç duyduğunu belirtti.

MFWS, okullarda düzenlenecek toplantılarla Malta’nın bölgesel konseylerine paralel altı yeni çocuk konseyi oluşturacak. Bu konseyler, 6 ila 16 yaş arasındaki çocukları kapsayacak.

Yetişkin bölgesel konseyleri, Çocuk Bölgesel Konseyleri’ni danışmanlık yapmaya ve ilgili konularda geri bildirimlerini değerlendirmeye yönlendirecek.

Eski bir Çocuk Konseyi üyesi olan Sharon Cilia, bu inisiyatifin genç Malta seslerinin duyulması açısından önemini vurgulayarak, “Bu, bir ayrıcalık değil, çocuk seslerinin, hayallerinin ve fikirlerinin gelişebileceği bir topluma yol açacak temel bir haktır,” dedi.

Konseyler aynı zamanda gençlere güncel konuları anlama ve yaşlandıklarında bilinçli kararlar alma konusunda yardımcı olacak bir eğitim alanı olarak da hizmet edecek.

Ekim ayında Malta, 16 yaş ve üstündeki bireylerin yerel konseylerde en üst düzey görevleri üstlenmelerine izin veren yasama sürecini başlatan ilk AB ülkesi oldu. Bu yasa tasarısı aynı zamanda, 16 ile 18 yaşları arasındaki bir Belediye Başkanı veya Yardımcı Belediye Başkanının Belediye Başkanı veya Yardımcı Belediye Başkanı olarak göründüğünde sivil hayatın faaliyetlerini yerine getirebileceği diğer değişiklikleri içeriyor.


Kaynak: Malta Today

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz