Site icon Malta Haber

Comino’daki Tatil Yeri Planlarında Değişiklik: Geliştiriciler, Ekolojik Hassasiyeti Gözeterek Yeni Planlar Sunacak

Geçen Nisan ayında halka açık bir sergide sunulan, HV Hospitality'nin Comnio Hotel için orijinal planlarının topografik bir modeli. Fotoğraf: Chris Sant Fournier

Comino’da yapılması planlanan lüks tatil yerinin geliştiricileri, önerilen bungalovların mevcut alanı aşmayacak şekilde yeni planlar sunacaklarını Pazartesi günü Planlama Otoritesine sunması bekleniyor.

Daha önce HV Hospitality tarafından yapılan başvuruda, Comino’daki San Niklaw ve Santa Marija Körfezi bölgesindeki mevcut otel ve bungalovların yeniden geliştirilmesi planlanıyordu.

Ancak bu planlara çok sayıda itiraz yapıldı ve ekolojik açıdan hassas bir bölge olan Comino’da bir otel inşa etmenin uygun olmadığını savunan aktivist gruplar ve sivil toplum kuruluşları tarafından muhalefetle karşılaştı.

Geliştiriciler, projeyi sürdürülebilir bir şekilde gerçekleştirmek için ellerinden geleni yaptıklarını belirterek, yeni planlarının mevcut ayak izinde toplam 5.122 metrekarelik bir azalmayı hedeflediğini açıkladılar.

HV Hospitality’nin ilk olarak sunduğu planlarda, San Niklaw Körfezi’ndeki otel alanının ayak izinin toplamda 7.154 metrekare azaltılması önerilmişti. Bu azalma, Santa Maria’daki bungalov alanında yaklaşık olarak 2.032 metrekarelik daha geniş bir alana denk getirilerek toplamda 5.122 metrekarelik bir azalmayı sağlayacak.

Exit mobile version