Site icon Malta Haber

Cumhurbaşkanı’ndan seçime katılan adaylara çağrı

Cumhurbaşkanı Vella, adaylardan seçimde kullanacakları dilde ılımlılık ve saygılı olunmasını istedi

22 Şubat 2022

Cumhuraşkanı George Vella, seçime katılan adayları taahhütlerinde dürüst, samimi ve şeffaf olmaya ve halkın çıkarlarını ilk sıraya koymaya çağırdı.

Genel seçim duyurusunun ardından yayınlanan bir mesajında Cumhurbaşkanı Vella, adayları hedeflerini ve bu hedeflere ulaşmak için kullanmayı düşündükleri araçları açıkça belirtmeye çağırdı.

“Daha sonra uygulanmasında herhangi bir sürprize veya yanlış yoruma yol açmamak için açık ve net olunmasını isteyen Cumhurbaşkanı Vella, “İnsanlar, zekalarına ve ülkemizin yönetiminde çıkarlarını temsil edecek kişilere verdikleri güvene, en yüksek saygıyı hak ediyor” dedi.

Cumhurbaşkanı ayrıca seçim kampanyası sırasında kullanılan dilde ılımlı ve saygılı olunması çağrısında bulunarak “Özellikle asılsız iddialara dayandırılmış, karalayıcı sözler, hakaretler en azından gereksiz suçlamalar kullanılmasına gerek yoktur” dedi.

Düzenleyici makamlara görevlerini titizlikle, dikkatli ve  tarafsız yapması çağrısında bulunan Cumhurbaşkanı oy kullanan halkın da sandık başında görevini yapmasını istedi.

Times Of Malta

Exit mobile version