25.9 C
Malta
Salı, Ağustos 6, 2024
spot_img
spot_img

Dr. Zeynep Tunca Özcan’dan Valiz Hasarı ve Kaybını Önleme Konusunda Tavsiyeler Verdi

Havayolu ulaşımı, günümüzde popüler bir seyahat yöntemi olsa da valiz kaybı veya hasarı gibi sorunlara yol açabilir. Yaşar Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ticaret Hukuku Anabilim Dalı Dr. Öğr Üyesi Zeynep Tunca Özcan, yolculara valizleriyle ilgili önemli tavsiyelerde bulundu.

Özellikle valiz kaybı veya hasarı, yolcular için can sıkıcı bir deneyim olabilir. Dr. Özcan, bu tür sorunları önlemek için yolculara kontuarın önünde valizlerinin fotoğrafını çekmelerini öneriyor.

Ayrıca, Türk Sivil Havacılık Kanunu’na göre her parça için ayrı ayrı verilmesi gereken bagaj fişinin mutlaka kontrol edilmesi gerektiğini vurguluyor. Dr. Özcan, valizin kontuarda uçağa konulma sürecini gözlemlemenin de önemli olduğunu belirtiyor.

Valiz kaybı veya hasarı durumunda hemen havalimanı yetkililerine bildirilmesi gerektiğini söyleyen Dr. Özcan, ayrıca valiz çekilen fotoğraflarının delil niteliği taşıyabileceğini belirtiyor.

Valiz kaybı veya hasarı durumunda taşıyıcı havayolu firmasının sorumlu olduğunu belirten Dr. Özcan, yolcuların bu tür sorunları bildirmek için belirli bir süresi olduğunu da hatırlatıyor.

Havayolu yolcuları için bu tavsiyeler, seyahatlerini daha sorunsuz ve güvenli hale getirebilir.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz