25.9 C
Malta
Perşembe, Ağustos 29, 2024
spot_img
spot_img

Edirne’de Kamyonetin Gizli Bölmesinde 5 Kaçak Göçmen Yakalandı

Edirne’de, İpsala Sınır Kapısı’ndan Yunanistan’a çıkış yapmak için gelen kamyonetin kasasının altına özel olarak yapılan gizli bölmede 5 kaçak göçmen yakalandı. Kamyonet sürücüsü Makedonya uyruklu D.A., gözaltına alınarak tutuklandı.

İpsala Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, Yunanistan’a çıkış yapmak üzere İpsala Sınır Kapısı’na gelen Makedonya uyruklu D.A. yönetimindeki kamyonetten şüphelenerek arama yaptı. Yapılan aramada, kamyonetin kasasının altına kaydırmalı sistemle yapılmış, 2 metre 30 santimetre uzunluğunda, 1 metre 30 santimetre eninde ve 30 santimetre yüksekliğinde özel bir gizli bölme tespit edildi. Bu bölmede, yasa dışı yollarla Yunanistan’a geçmeye çalışan 5 kaçak göçmen yakalandı.

Sürücü Tutuklandı, Göçmenler İl Göç İdaresi’ne Teslim Edildi

Gözaltına alınan sürücü D.A., çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından ‘göçmen kaçakçılığı’ suçundan tutuklandı. Yakalanan kaçak göçmenler ise işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne teslim edildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Bu operasyon, sınır güvenliği konusunda alınan sıkı tedbirlerin önemini bir kez daha gözler önüne sererken, göçmen kaçakçılığına karşı yürütülen mücadelede önemli bir adım olarak kayıtlara geçti.

Kaynak: Habertürk

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz