18.9 C
Malta
Çarşamba, Eylül 18, 2024
spot_img
spot_img

Ehliyette Yeni Dönem: Sürücüler Dikkat, Zaman Daralıyor! Cezalar Kapıda

Ehliyet Yenilemeyi Unutanlar İçin Kritik Uyarı!

İçişleri Bakanlığı, eski tip ehliyetlerin yenilenmesi için tanınan sürenin 31 Aralık 2024 tarihinde sona ereceğini duyurdu. Bu tarihe kadar ehliyetini yenilemeyen sürücüler, ciddi yaptırımlarla karşı karşıya kalacak. Peki hangi ehliyetler eski kabul ediliyor? Yenilenmeyen ehliyetler için ne kadar ceza uygulanacak? Ehliyet yenileme işlemi ne kadar tutuyor?

Son Tarih 31 Aralık 2024!

1 Ocak 2016’dan önce alınan ehliyetler “eski tip” olarak değerlendiriliyor. Covid-19 pandemisi nedeniyle daha önce 2 yıl uzatılan yenileme süresi, bu kez yeniden uzatılmadı. Bu yüzden eski tip ehliyetini 31 Aralık 2024’e kadar yenilemeyen sürücüler, ağır para cezalarıyla karşı karşıya kalacak.

Cezalar 12 Bin TL’ye Çıkacak!

Yenilenmeyen eski tip ehliyetle trafikte yakalanan sürücülere şu an için 4 bin 64 TL ceza kesiliyor. Ancak 2024 itibarıyla bu cezanın 12 bin TL’ye yükselmesi bekleniyor. Dolayısıyla sürücüler, bu büyük cezayla karşılaşmamak için vakit kaybetmeden ehliyetlerini yenilemeli.

Ehliyet Yenileme Ücretleri Ne Kadar?

Cezayla karşılaşmamak adına ehliyet yenileme işlemi oldukça makul bir çözüm. Eski tip ehliyeti yenilemek sadece 15 TL’ye mal oluyor. Yeni tip sürücü belgesini yenileme ücreti ise 769 TL olarak belirlenmiş durumda.

Ehliyet Yenilemek İçin Gerekli Belgeler

– Kimlik belgesi (Nüfus cüzdanı, yeni kimlik kartı veya pasaport)

– Eski sürücü belgesi

– Yeni alınmış sürücü sağlık raporu

– 2 adet biyometrik fotoğraf

– Değerli kağıt ve harç bedeli makbuzu

– Kan grubunu belirten belge veya yazılı beyan

– Adli sicil belgesi (sistemden kontrol ediliyor)

Sürücüler, cezalarla karşılaşmamak için son başvuru tarihine kadar gerekli belgeleri hazırlayarak ehliyetlerini yenilemeliler.

Kaynak: Dünya

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz